17.6.2012

Reissuun

 Äitini täyttäessä vuosia on ajatuksissa matka Etelä-Ranskaan. Lomamatka on ollut hänen haaveensa. Jonnekin etelään, syksyllä, koko porukalla. Nizza on vilahdellut lauseissa, mutta toiveena  on nähdä muutakin. Olemme puhuneet autonvuokraamisesta, matkan aloittamisesta tai lopettamisesta Italiaan. Budjetti on rajallinen, kuten meillä aina.

 Mitä te suunnittelisitte neljälle tai viidelle matkalaiselle? Minne meidän kannattaisi mennä, uskaltaudummeko autonrattiin? Missä voisimme kokea osan siitä tunnelmasta, kuin Peter Maylen kirjassa Vuosi Provencessa, seudun ei suinkaan ole pakko olla sama, mutta jotain haavekuvaa me taidamme ajaa takaa.


Vai pitäisikö meidän luopua Italiasta kokonaan, pysytellä vain Etelä-Ranskassa, vai ajaa Barcelonaan? Missä me voisimme yöpyä? Lukemattomia kysymyksiä risteilee ajatuksissani.

2 kommenttia:

 1. Ensimmäiseksi tuli mieleen, että
  kannattaa etsiä etukäteen netistä pieniä hotelleja, ovat yleensä viihtyisempiä ja halvempia.

  Pysytellä pikkuteillä, rauhallisempaa ja tunnelmallisempaa. Moottoriteillä on kovat nopeudet. Mies on ajanut paljon etelässä, suurkaupunkien vilskeen hän sanonut olevan hankalinta, muuten ok.

  Autovuokraamoissa on usein pikkuautosta tarjolla Renault twingoa, jota voin suositella itsekin. Helppo ajettava.

  Nizzan seutu on kaunista, samoin pohjois-Italia, käynti Italian puolella kannattaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sussi vinkeistäsi. Otamme mieluusti kaikki neuvot, ne pienimmätkin ja itsestäänselvimmätkin kiitollisina vastaan.

  VastaaPoista