1.6.2012

[ˈtɑlʲˑinˑ]

Peruskoulun viimeinen vuosi, silloin on kiva tehdä jotain eritysistä yhdessä luokan kanssa, eikö niin? Pienen suostuttelun jälkeen luokanvalvojammekin alkoi uskoa samaa, ja niin saimme luvan lähteä retikipäivänä risteilylle Tallinnaan. Tiistaiaamuna kännykän herätyskello piipitti infernaalisen aikaisin jo kello viideltä. Ylös, suihkuun ja ulos, nokka kohti Länsiterminaalia.
Heihei Helsinki!
 Kolmen tunnin laivamatka sujui ihan iloisesti luokkalaisten kanssa jutellen, pelleillen ja Eckerö Marketiin jonottaen. Tax-free oli kuitenkin niin kallis, että ostin tuliassuklaat maista.

Meille oli varattu buffetaamianen, ja voin kyllä sanoa, että sen jälkeen kun on tunnin ahtanut napaansa mielin määrin pekonia, ananasta ja maissilastuja, ei ihan hetki tullut nälkä kun päästiin Suomenlahden toiselle puolen. 


Heti maihin päästyämme pyörimme shoppailemassa. Ensi kerralla matkustan kyllä pienemmällä porukalla. Kymmenen henkeä, joilla kaikilla erilaiset mieltymykset ja kävelyvauhdit, eri aikaan valmiina, samassa pienessä vaatekaupassa. Ei kiva.

Kävin ensimmäistä kertaa Pull & Bearissa ja Stradovariuksessa, ja erityisesti ensin mainitun vaatteet näyttivät tosi kivoilta! Saalis rajoittui kuitenkin päättärimekkoon ja suklaaseen, nam.


Osa porukasta ei ollut syönyt laivalla yhtä hyvin kuin minä, heh, joten kaupoissa pyörimisen jälkeen matka jatkui Mäkkäriin. Ensin olin ajatusta vastaan, mutta sitten näin McCafén leivonnaiset. Katsokaa niitä! Miksei Suomen McDonad'seista löydy kahvilaa? Harmi vaan, että mulla oli vähän ällö olo, niin en syönyt mitään.


Herkuttelun jälkeen pyörittiin Vanhassa kaupungissa ja päädyttiin lopulta pariinkin puistoon istumaan (ja keinumaan!). Sää helli meitä: aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöä riitti. Olin kuitenkin noudattanut säätiedotusta ja ottanut mukaan neuleen, paksun hupparin ja vettäpitävän takin. No, niitä en sitten tarvinnut, rusketuinkin jopa.


Laivamatka kotiin taittui juoruten, kannella nukkuen ja musiikkia kuunnellen. Nyt on koneen kuvakansiot täynnä hölmöjä pärstäkuvia luokkalaisista, niitä varmaan sitten ikävöiden katselen jonkun muun koulun oppilaana.2 kommenttia:

  1. Vastavierailulla ja ensivisiitillä:)

    Eestissä on muuten aina ollut hyviä leivoksia.

    Onnittelut koulusta valmistumisesta!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Sussi ja kiitos Miinan puolesta :)

    VastaaPoista