16.7.2012

Kesäteatterissa

Olen käynyt kesäteatterissa vain kerran aiemmin, kun kävimme katsomassa Kulissin Rosvo-Roopen vuosia sitten Survo-Korpelan  tilalla Jyväskylässä. Teatteriesitys oli loistava, tosin tarina Rosvo-Roopesta on aina ollut minulle mieluinen ja rakastin Kulissin upeita kulisseja. 


Tällä kertaa Jyväskylän vierailumme katkaisi ekstempore vierailu kesäteatteriin. Päädyimme tällä kertaa Kanavateatteriin Kuusaalle. Näytelmä Maallamuuttajat(Tankki täyteen) oli minulle vieras, luulin kyseessä olevan brittiläinen komediasarja, mutta kyseessähän oli ihan kotimainen sarja. Onneksi taskussa oli kännykkä ja netti toimi, niin saatoin selostaa viisaana lapselleni sarjan historiasta ja kertoa esityksessä esiintyneen Reinikaisen saaneen oman tv-sarjansa, joka oli suomen ensimmäinen spin-off-sarja.Samaan aikaan Kuusan nuorisotalolla oli hääpukunäyttely.
1933

1934

Oikea 1974


Laps' on terve, kun se leikkii...

Partiossa joskus lauloimme ja leikimme leikkiä Kuusankosken partahalla ja viimeinkin näin kyseisen kosken ja aloin haaveilemaan koskenlaskusta. Nämä viime aikojen sateet ovat saaneet ainakin tämän kosken vyörymään komeana.

Leikki

Kuusankosken partahalla, kiekkumarallallei,
seisoo pieni vesimylly, kiekkumarallallei.
Hei, kiekkumarallan, kiekkumarallan, kiekkumarallallei,
seisoo pieni vesimylly, kiekkumarallallei.

Kuu - osoitetaan taivaalle
Kosken- kosketetaan olkaa
Parta - hivellään japanilaistyyppistä partaa
Halla- hytistään kädet itsensä ympärillä
Kiekkuma - toinen kämmen auki pään päälle kukon heltaksi ja kumarrus eteen
Lei - piirretään kädellä lei kaulalle
Pieni - näytetään peukalolla ja etusormella pieni
Vesi - tytöt kyykistyy, pojat nojaa lantiolla eteenpäin
Mylly - kahvimylly kainaloon ja jauhamaan

Säkeistöä lauletaan yhä nopeampaan tahtyiin ja leikitään samalla.
4 kommenttia:

 1. Nyt tuli ihan väkisin mieleen että eikös tosta kiekkumarallalei-laulusta oo olemassa ihan levytetty tuhma versiokin.. ;o

  VastaaPoista
 2. En ole tietoinen tuosta versioista, onkohan siihen oma leikkikin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sen kerran telkkarissa. Se oli joku ihan pro-tuhmien laulujen esittäjäryhmä, ja sanat meni jotenki et "k.rpäukko ja tissiakka, kiekkumarallallei!" ja oli muistaakseni asianmukainen leikkikin messissä :D (Tää on ollut siis n. 10 vee sitten, mut neroikkaimmat jutut tuppaa jäämään mileen ;))

   Poista
  2. Kaikkea kummaa painuu aina mieleen :)

   Poista