17.8.2012

Hiirenloukku


Lontoon lomailumme ovat keskittyneet valitettavan paljon shoppailun, haahuilun ja ruoan kolminaisuuteen. Talvella siellä taas lomaillessamme, päätimme viimeinkin sivistää itseämme hivenen. Lukuisat Agatha Cristien teosten filmatisoinnit ja itselläni hyllymetrin verran luettuja romaaneja vakuuttivat minut siitä, että olisi aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen, teatteriin. Lontoon musikaalit sivuilta ostetut liput kourassamme suuntasimme uudenlaiseen vierailuun.

Lienee turha sanoa, että teatteri oli huikasevan upea rakennus ja näytelmä hyvä. Suunnittelimme jo innoissamme uusia teatterikokemuksia maailmalla. Lomat kuitenkin täyttyvät kaikenlaisista riennoista emmekä kerinneet enää muihin näytöksiin. Kuukaudet vierivät ja saapui kesä ja kesäteatterit. Isäni aktivoimana kävimme Laukaassa katsomassa ensimmäisen kesäteatteriesityksen vuosiin ja siitä se taas lähti liikkeelle.

Kesän jälkeiseen edullisten teatteriesitysten tyhjiöön ilmaantui Teatteri Ihme omalla versiollaa Hiirenloukusta ja mehän varasimme paikkamme katsomosta.

Lähdimme teatteriin avoimin mielin, tietoisina siitä, ettei esitys olisi sama kuin Lontoossa, mutta muutama seikka jäi pahasti hampaan koloon. Miksi näytelmässä oli pakko viljellä voimasanoja, sitä iänikuista vittuakin, joka ei oikein tuntunut istuvan näyttelijöiden suuhun. Ja miksi mainioon näytelmään piti väen väkisin kaivaa huumoria jota ei Lontoon versiossa tai Christien kirjoista tahi filmatisoinneista löydy.


Vaikka jotkin asiat esityksessä kummastuttivat niin kyllä teatteri keskellä viikkoa katkaisi mukavasti arjen.

2 kommenttia:

  1. Lontoon versio Mousetrapista on tosi hyvä, kävin itse katsomassa sen syksyllä!! Olen käynyt harmittavan vähän teatterissa kun ottaa huomioon, miten loistava valikoima täällä on. Pitääkin valita taas joku hauskan kuuloinen näytelmä ja suunnata West Endiin!

    VastaaPoista
  2. Teatterissa käyminen tuntuu meilläkin olevan kausiluontoista, aina kun pääsee näkemään hyvän näytelmän haluaa heti varata liput seuraavaan, mutta jos varaaminen venyy jää se helposti hamaan tulevaan. Seuraavalla kerralla Lontoossa haluaisin kokea jonkun musikaalin, ne ovat siellä kuulemma loistavia :)

    VastaaPoista