19.1.2013

Nuorten filosofiatapahtuma 2013Viime viikonloppuna eli 11.-12. tammikuuta oli vuosittaisen Nufitin eli nuorten filosofiatapahtuman aika. Prometheus leirin tuki ry on mukana järjestämässä iloisten väittelyiden ja henkevien keskustelujen tapahtumaa ja sitä kautta itsekin kuulin Nufitista. Olisin halunnut osallistua jo viime vuonna, mutta silloin ranskan intensiivialkeiden kurssi meni filosofoinnin edelle. Tänä vuonna tämä oli siis ihan must-see!
Syvällisten keskustelujen perässä taapertavien rastapäiden ja muiden hippien kokoutumispaikkana toimi Hakaniemen Paasitorni. Aika hulppea mesta! Oltiin paikalla kaverin kanssa ja otettiinkin ilo irti päheistä peileistä ja vähän teineiltiin ja otettiin peilikuvia.


Ollaan söpöjä!

Huippua oli myös törmätä protututtuihin, kuten ihanaan Olliin, jonka kanssa oltiin samassa tiimissä vetämättä protuleiriä viime kesänä. Terkkuja!


Valitettavasti siihen vähän ne innostuksenaiheet jäivätkin. Odotukset olivat aika korkealla, mutta itse tapahtuma ei kyllä yltänyt niihin. Tämän vuoden teema oli "ei", mikä oli varmasti osasyy pettymykseeni: aihe tuntui liian laajalta, ja vaikka monipuolisuus on kaunista, ei keskusteluilta tuntunut löytyvän yhteistä punaista lankaa. Varmaankin teeman epäkonkreettisuudesta johtuen tuntui paino olevan enemmän sivistyssanojen viljelyllä kuin pohtimisella, mikä harmitti. Olisin kaivannut enemmän esimerkkejä, elävyyttä ja fiilistä. Tietenkään en itse ole koskaan opiskellut filosofiaa, mutta jotenkin silti ajattelin, että nuorena, pohtimisesta ja keskustelemisesta kiinnostuneena olisin saanut irti muutakin kuin hienoja sanoja. 

Kahoisa katrihelenakatse ikkunasta ulos. 
Pakko myöntää, että lähdettiin parista keskustelusta kesken kaiken, koska keskittymiskyky ja kiinnostus lopahti. Otettiin sen sijaan kaikki irti vanhan talon upeisa ikkunasyvennyksistä, painauduttiin vasten kylmää ikkunaa ja pidettiin omat filosofiset väittelymme ystävän kanssa. Oltiinhan me valmistauduttu olemaan fiksuja nuoria filosofeja.

Loppujen lopuksi oli mukavaa, ja lauantai-illan kruunasi Sokrates-väittelykilpailun finaali, mutta kokonaisuutena Nufit oli ainakin tänä vuonna pienoinen pettymys. Ehkä ensi vuonna tapahtuma tekee kasvojen kohotuksen silmissäni, mutta tänä vuonna ei sytyttänyt. Joka tapauksessa, Nufitia 2014 odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti