28.2.2013

Tahdon

 Parlamentaarinen valiokunta suosittelee samaa sukupuolta olevien avioliiton laillistamista Uudessa Seelannissa, kertoo New Zealand Herald.
Päätös asiasta tuli samana päivänä, kun Suomessa eduskunnan lakivaliokunta päätti olla ottamatta avioliitolaista tehtyä aloitetta käsiteltäväkseen.
Samaa sukupuolta olevien avioliitot on hyväksytty useassa Euroopan maassa, muun muassa Alankomaissa, Britanniassa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Ranskassa alahuone hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot helmikuun puolivälissä.
Asia on parhaillaan vireillä eri vaiheissa Irlannissa ja Saksassa. Yhdysvalloissa tasa-arvoinen avioliittolaki on hyväksytty yhdeksässä osavaltiossa. 
Uudessa-Seelannissa  valtaosa valiokunnan jäsenistä rinnasti avio-oikeuden ihmisoikeuksiin. He katsoivat, että valtiolla ei ole oikeutta kieltää samaa sukupuolta olevia menemästä keskenään naimisiinHS 27.2.2013
 www.tahdon2013.fi


2 kommenttia:

  1. Välillä on vaikea ymmärtää, miksi toiset asiat eivät Suomessa etene millään.

    VastaaPoista
  2. Toivoisin aiheesta kiihkotonta keskustelua, jossa käsiteltäisiin mitä avioliitto juridisesti on. Keskustelu voisi herättää avoparejakin miettimään, ovatko he tehneet ratkaisunsa siviilisäädystään omien tarpeidensa perusteella vaiko helppouden vuoksi. Tosin ei avioliitto ole kaikkien tarpeisiin sopiva sopimus, mutta he joille se on, tulisi heidän voida solmia se.

    VastaaPoista