25.5.2013

Marssi puhtaan ruoan puolesta

 Monsato on nimenä monella suomalaiselle vieras. Valitettavasti monilla meistä nimi Agent Orange saa niskakarvat pystyyn. Törmäsin sosiaalisessa mediassa marssikutsuun ja Maailmakylässä festivaaleilta oli lähdettävä marssimaan.

 Sain myös kutsun Tintun performanssiin Monsatoa vastaan. Tapahtuman Facabook-sivuilla olin jo edeltäneen viikon saanut ihailla Tintun ottamia kuvia ja ilokseni havaitsin hänen askarrelleen niistä kylttejä ja kaulakoruja.


Minä haluan syödä helpolla mahdollisimma puhdasta ruokaa.
Haluan lajien kirjon pysyvän mahdollisimman laajana.

En halua liian hätäisiä päätöksiä.
En halua myrkkyjä.
En halua muunneltuja tuotteita.
En halua olla koe-eläin.

Me siis taas marssimme halki Helsingin katujen.
Huusimme iskulauseita.
Annoimme kasvomme asian käyttöön.
Astuimme kaduille ja sanoimme, että me nyt olemme vahvasti tätä mieltä, tämä on mielipiteemme ja sen takana seisomme.


"Monsanto on monikansallinen maatalouden biotekniikkayhtiö, jonka missiona on hallita maapallon ruokahuoltoa. Tähän se tähtää geenimanipulaatiolla ja torjunta-aineilla, joiden pitkäaikaisia vaikutuksia ekosysteemiin ei ole tutkittu. Monsanton GMO-soijarehulla ruokittu suomalainen liha ja kana on lautasillamme ilman, että siitä tarvitsee ilmoittaa pakkausmerkinnällä.

 Kerro maa- ja metsätalousministeri Koskiselle tukevasi luonnonmukaisesti tuotettua kotimaista ruokaa ja vastustavasi geenimanipuloituja elintarvikkeita. Soita 0295 16 2232 tai meilaa jari.koskinen@mmm.fi." geenimanipulaatio.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti