18.6.2013

Etupihan kasvimaa
 Etupihan istutukset ovat vielä jotenkin kurissa ja nuhteessa. Pottuja lukaanottamatta mikään ei ole vielää röyhähtänyt kasvamaan hurjasti, mutta mukavasti tuo silti vihertää.

Mustassa ruukussa on jokin koristepensas. Ensimmäinen sinkkiastia pitää sisällää mäkimeiramia ja seuraava taas ruohosipulia ja kituliaan tomaatin taimen.

Ämpärissä kukoistaa peruna ja pienessä valkoisessa astiassa kasvaa mansikka. Ikkunalaudalla siirtoa lopulliseen paikkaansa odottaa kesäkurpitsa, Italian matkalta siemenenä tuotu Zucchino Genovese Chiaro.

Iso istutuslaatikko taas pitää sisällään kahta erisorttia tomaattia, piparminttua, ryvässipuleita ja basilikaa.Suurena saatu tomaatintaimi kukkii ja tuottaa jo tomaatteja. Toivon, ettei pelkässä aamuauringossa kylpevä piha ole tomaatille liian varjoisa.Kesän poissaoloihin ja helteeseen olemme varautuneet kastelujärjestelmällä. Joimme muutaman pullollisen appelsiinimehua muovisista pulloista, poistimme niistä etiketit ja törkkäsimme saksilla muutaman reiän. Laatikossa on kaksi pulloa, joista toisessa on kuvanmukaisesti useita reikiä ja toisessa on niitä vain pari. Kaikista mieluiten olisin haudannut multaan lasittamattomia savipulloja, joista vesi olisi hiljakseen tihkunut multaan, mutta sellaisia ei nyt ollut saatavilla.


Tässä lähikuvaa astiassa laatikkoon istutetusta piparmintusta, sipuleista ja kastelupullosta multaan haudattuna. Piparminttu ei perusta ruukustaan, mutta siedän mieluummin kituliaamman piparmintun, kuin kaiken alan vallanneen piparmintun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti