26.8.2013

First Year Camp


 Kolme yötä Länsi-Walesin maaseudulla, niin keskellä ei-mitään kuin näin tiiviisti asutetussa maassa voi olla, tarkoituksena tutustua muihin ykkösiin, kuunnella samoja ärsyttäviä hittibiisejä miljoonia kertoja ja laulaa kansallislauluja leirinuotiolla. Ei puhelinverkkoa, ei kameroita, netistä puhumattakaan. Ja koko ajan aivan älyttömän hauskaa.
UWC-kouluissa vapaaehtoistyö on tosi tärkeä osa arkea ja meille hoetaankin koko ajan, että se, mitä tehdään ja harrastetaan luokkahuoneen ulkopuolella on aivan yhtä merkittävää kuin se, miten hyvin menestymme akateemisesti. Meillä vapaaehtoistyömahdollisuudet on jaeuttu neljään service facultyyn, Environmental, Global, Socian Justice ja Outdoor Faculties. Jokainen oppilas liittyy yhteen facultyyn ja pysyy koko kahden vuoden ajan oman facultynsa toiminnassa mukana. Facultyen sisällä voi kuitenkin mahdollisuuksien ja kiinnostuksenkohteiden mukaan vaihtaa projektia.


Jokainen faculty pitää jonkinlaisen infosession meille ykkösille, ja first year campin ohjelma toimi esittelynä Outdoor Facultylle. Käytännössä siis päästiin kaikki melomaan, surffamaan (Walesissa!!1!), pelaamaan ja käymään coasteerin-kierroksella. Coasteering on "what your mum said not to do while on the beach" eli märkäpuvut päällä seikkailemista rantakivissä ja ällösuolaisten aaltojen kuohussa. Kierros päättyi aika eeppiseen superhyppyyn kahdeksasta metristä kalliolta 30 metriseen niin kutsuttuun siniseen laguuniin. Tärisin ennen hyppyä ja vielä enemmän sen jälkeen, mutta oh dear, se adrenaliinimyrsky tuntui hyvältä.
Perjantaina tultiin leiriltä yhdentoista aikaan illalla takaisin kampukselle. Hassua, että vaikka me ykköset ollaankin vietetty enemmän aikaa poissa koululta, pääseminen taas omaan nurkkaan ja omaan sänkyyn tuntui tosi hyvältä. Tälläkin kertaa, kuten myös viikko sitten kun me ykköset tultiin koululle ensimmäistä kertaa, kakkoset olivat hihkuen ja halaten meitä vastassa. Meidät istutettiin heti ensimmäiseksi sohvalle kaakaomukit kourassa ja naama hymyssä. "Welcome back home."

 Kuvat tältä illalta koulun ympäristöstä, kuvattu watch towerista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti