27.8.2013

Sunnuntai 25.8.2013

Nyt alan tosiaan ymmärtää miksi Inductionin (eli orientaation, aine-esittelyitä ja hirveästi informaatiota) sanotaan olevan hirveän hektistä ja kiireistä aikaa. Perjantaina tultiin kampukselle vasta myöhään illalla ja sen jälkeen onkin ollut koko ajan jotain ohjelmaa, joko virallisia aine- ja vapaaehtoistyöesittelyjä tai epävirallisia synttäreitä ja muita sosialisointijuttuja. Kivaa on koko ajan ja oikeastaan tykkään siitä, että koko ajan on tekemistä ja tapaa uusia ihmisiä ja pikku hiljaa oppii koulun tavoille.


From the watch tower
Tänään olisi vielä Environmental Facultyn induction ja illalla suuntana pyykkitupa. Kaikki on vielä hirveän uutta ja väsyttävää. En tiedä missä pyykkitupa on, en tiedä mistä saan pesuainetta lainaan, en tiedä mitä kolikoita koneet ottavat vastaan. Yhtäkkiä kaikista tavallisista asioista on tullut vaikeita ja ennen vaikeista asioista on tullut helppoja. Tuntemattomille puhuminen ja smalltalk sujuu paremmin kuin ikinä, mutta aamupalalla en löydä vesilaseja mistään.

 Käytännön asioiden lisäksi on hämmentävää, miten kaukaiselta Suomi-elämä tuntuu jo tässä vaiheessa. Tiedän, että se johtuu osittain Inductionin hektisyydestä ja meille hoetaan jatkuvasti, ett kun tunnit alkavat, elämä rauhoittuu. Silti, ensi perjantaina on ensimmäinen SOSH (eli koulun diskotyyppinen juhlajuttu) ja grillijuhlat talovanhempien kanssa, lauantaina on kakkosten suunnitelema First Year Show ja sunnuntaina British National Evening. Sen jälkeen koulu alkaa painaa päälle. Tuntuu utopistiselta, että AC-elämä voisi koskaan olla rauhallista.From the St Donat's Church
 Jo nyt, viikko saapumisen jälkeen, ymmärrän täysin millaista on elää UWC-kuplassa. Viikko sitten kaikki loppui ja kaikki alkoi. Kotiin soittaminen, Facebookissa käyminen ja valokuvien katsominen hämmentää. Ikävöin ihmisiäja hetkiä, mutta oikea paha koti-ikävä ei ole iskenyt kertaakaan. Tiedän, että juuri täällä juuri nyt mun täytyy olla, mutta vielä on niin paljon, mitä pitää oppia ja mihin tuttua, että joskus pyörryttää. En osannut arvata miten radikaalilta, pelottavalta ja samaan aikaan kummallisen luonnolliselta tämä kaikki tuntuisi. AC on oma todellisuutensa, irrallinen universumi, uusi elämä.

2 kommenttia:

  1. MIKSI sun kaikki postaukset viittaa jotenkin johonkin hassuun t. katsoin tuota tornia vähän väärin

    VastaaPoista