26.9.2013

Social Justice Conference 2013

Fellow powysians James (UK/Etelä-Afrikka), Munkhbat (Mongolia)
Tämä viikko on pakoa arjesta. Koodien (eli oppituntien), tavallisten harrastusten ja vapaaehtoistyön sijaan meillä on ensimmäinen Diploma Period, Social Justice Conference. Konferenssi oli maanantaista keskiviikkoon ja ensimmäiset kaksi päivää sisälsivät intensiivisiä työpajoja ja luentoja ja eilinen oli pyhitetty oppilaiden omille esitelmille. Tänään suoritetaan ensiapukurssi ja huomenna käydää Wales-museossa. Tekemistä riittää.

Sumuinen aamu sai uskomaan, että me asutaan taivaassa.
Vaikea löytää sanoja, joilla kuvailla tätä viikkoa. Väsyttävä, kiireinen, äärettömän mielenkiintoinen, ajoittain pitkästyttävä, haastava. UWC:lle tyypillisesti koko ajan painostetaan oppilaiden omia mielenkiinnonkohteita ja aloitteita, ja tiistaita vietettiinkin lähes koko päivä keskustellen yhdessä asioista, jotka kiinnostavat oppilaita. Itse olin työpajoissa, jotka käsittelivät homofobiaa ja palestiinalaisia pakolaisia.

Yllätyin taas siitä, miten monipuolisista taustoista AC:n oppilaat tulevat. LGBTI-yhteisöstä puhuttaessa oli shokeeraavaa kuulla, kuinka yksi kaveri oli silminnäkijä tilanteessa, jossa hänen ystävänsä pahoinpideltiin seksuaalisen suuntautumisen takia Venäjällä, puhumattakaan Israel-Palestiina -kriisistä, joka on kuuma ja haavoittuvainen peruna. Meillä on oppilaita sekä Israelista ja Palestiinasta, ja varovaisuudesta ja ylitsepursuavasta diplomatiasta huolimatta keskustelu kiihtyi aina välillä ihan väistämättä. Kuitenkin, nämä työpajat muistuttivat taas, miten etuoikeutetussa asemassa me täällä olemmekaan.

Tässä vielä yksi osa meidän talon Social Justice -esitelmästä. Kiitokset videojumala Ivanille ohjaamisesta ja kuvaamisesta, sekä Yukolle mahtavasta suunnitteluseurasta! xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti