23.10.2013

Fracking Conference in Cardiff

Kello kahdeksan lauantaiaamuna
Aamukaakao!

Lauantaina päivällä käytiin Cardiffin yliopistolla fracking-konferenssissa. Sanakirja.orgin mukaan fracking taipuu suomeksi vesisärötys. En tosiaan ennen tänne tulemista ollut edes kuullut koko jutusta, mutta täällä Walesissa ja Britanniassa ylipäätään on aika paljon suunnitelmia, joiden mukaan vesisärötystä tulisi enemmänkin. Meidän koulu on tätä vastaan, ja päästiinkin lauantaisessa konferenssissa keskustelemaan Cardiffin ja Swansean yliopistojen opiskelijoiden kanssa erilaisista kampanjoista vesisärötystä vastaan.

En edelleenkään ole mikään asiantuntija, mutta tämä video selittää aika hyvin mistä koko jutussa on kyse.Aamulla meillä oli luento ja herkullisen paljon hummusta ja falafelia sisältäneen vegaanilounaan jälkeen päästiin itse suunnittelemaan actionia. Meidät jaettiin kahteen ryhmään, ac-oppilaat ja yliopisto-opiskelijat, ihan siksi, että vaikuttamiskeinot ovat aika erilaisia näissä yhteisöissä. Ehkä tärkein asia, jonka opin koko päivänä, ei niinkään liity mitenkään energiaan, vaan enemmän AC:hen kouluna: meilläon lukematon määrä kanavia vaikuttaa ja levittää tietoisuutta, ja suurimmaksi osaksi yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneista nuorista koostuva kohdeyleisö on aika ideaali monelle jutulle.

Oli siis oikein mukava päivä, ja lauantai jatkuikin ihan yöhön asti tosi mukavasti 17% Ballin merkeissä. Nämä olivat siis meidän koulun hltbi-"tanssiaiset", ja prosenttiluku viittaa tänä vuonna koulun seksuaalivähemmistöjä edustaviin oppilaisiin. Pointti oli se, että jokaisen deitti on samaa sukupuolta. Mä olin aika onnekas ja sain mennä yhden tytön sijaan kahden kaunokaisen kanssa! Illalta kuvia kunhan ne julkaistaan.

ps. Mut äänestettiin viime sunnuntaina meidän talon edustajaksi oppilaskuntaan! Oon ihan superinnoissani tästä ja tosi iloinen, vielä yleensä kun ensimmäinen kahdesta house repistä on joko natiivi englanninpuhuja tai poika tai molempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti