17.11.2013

Viiniä tiistai-iltana


Silloin ammoin oli se viiniskaba, johon sain tonkallisen viiniä, se jonka jälkeen pääsin Pernod Ricardin viiniluennolle. No sama viinitalo järjesti tilaisuuden Tennarilla, jossa sai maistaa kuohuviiniä, valkoviiniä ja punaviiniä. Kun avec-kutsu tuli tiesin heti ketä kysyisin ja onneksi hän suostui.

Vinkkinä juhliin joihin saa avec-kutsun; vaitse avec siten että maksimoit hyödyn. Tässä tapauksessa otin mukaani itseäni fiksumman, aiheeseen paremmin perehtyneen ja kaikilla kielillä sujuvasti small talkkaavan Avecin. Valintani oli mainio, sain paitsi seuraa jossa viihdyn opin myös paljon. Avec kertoi uuden ja vanhan maailman viinien eroista, puhuimme eri rypälelajikkeista ja tietenkin miten kulttuuri vaikuttaa viinintekokulttuuriin. Euroopassahan viiniä on nautittu ruoan kera joten viineissä on voinut olla paljon töpäkkyyttä ja jykevyyttä (juu, ihan oikeita viinitermejä) joka on tuonut ruokailukokemukseen lisänsä. Uuden maailman viinit taasen ovat usein nautiskeluun eli ilman ruokaa nautittavaksi sopivampia. Hurja yleistys ja aika metsään, kaikki luennoitsijat joiden luennoilla olen aiheesta ollut repivät tässä kohden hiuksia päästään.


Eksyin aiheesta eli takaisin siihen. Avecin hyödyllisyys tuli esiin myös siinä vaiheessa kun kaappasimme viininmaistattajan, Jacob's Creekin Brand Ambassadorin Monique Farrown jutustelemaan kanssamme. Aloitin keskustelun, jonka jälkeen Avec pelasti minut, viinisanastoni englanniksi on suppea ja ymmärrän enemmän kuin puhun. Monique kertoi matkustavansa työnsä vuoksi 165 päivää vuodessa. Hänen vastuualueensa kuuluu m. Australia, jonka tämän hetkinen taloudellinen tilanne tekee viinin viennistä haasteellista.

Monique Farrow ja Kaisa Kavekari
Illan viineinä olivat Jacob's Creekin Chardonnay Pinot Noit Brut, kiva skumppa tilaisuuksiin joissa viini joutuu olemaan hetken lasissa odottamassa nauttimista. Ja saman viinitalon Reserve Barossa Riesling, joka hämäsi meidät täysin, tämä ei muistuta lainkaan saksalaista Rieslingiä. Punainen viini oli Reserve Barossa Shiraz. Valkoinen ja punainen viini olivat "helppoja" ja mukavia tyttöjenilta viinejä.Koetin napata kuvan Arlan ruokiksella tekemästä meikistä, mutta tässä tulee ikäeromme parhaiten esiin; minun nuoruudessani ei ollut tapana kuvailla itseään, poseerata kameralle ja hakea parasta kulmaa, ei silloin me kuvasimme filmille ja jouduimme odottamaan kuvien näkemistä ikuisuuden.

Koetin ottaa peilin kautta kirkkaamman kuvan, tuli tarkka ja kiva, sääli että vain rintakehä osui linssiin.  Muut kuvat taas ovat minulle niin armollisen utuisia, joten tyydyn näihin. Meikki on siis söpö, on lilaa hennosti ja meikkivoidetta niin etten ole tavanomaisen läikikäs.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti