9.12.2013

Christmas Ball

Eilen lauantaina oli yksi hienoimmista illoista täällä, sillä me vietettiin taloporukalla (oppilaat, talovanhemmat ja -lapset sekä tuutorit) joulujuhlaa! Oli hyvää ruokaa, hirmuisesti ihmisiä pienessä tilassa, upeita mekkoja, vahattuja hiuskiuhkoroita, kukkakimppuja ja rutkasti hyvää mieltä. 

Ilta alkoi laittautumisen ja alakerran koristelemisen jälkeen sillä, että me tytöt odotettiin yläkerrassa meidän salaisia, arvottuja seuralaisia. Tänä vuonna oli niin, että pojat tiesivät deittinsä, ja ensi vuonna homma hoituu toisin päin. Ykköstytöt olivat kakkospoikien kanssa ja kakkostytöt ykköspoikien. Mun deitti oli Mark, irlantilais-brittiläis-amerikkalais-israelilainen (tai jotain sinne päin...). Sain ison kimpun kukkia!

Blurry selfie with my gurl
Lovely Powys girls looking fab
Kaikki ahtauduttiin meidän piskuiseen dayroomiin illalliselle, ja ruokailun jälkeen oli muuta mukavaa ohjelmaa. Me ykköset annettiin jokaiselle kakkoselle jokin "titteli" ja sama toisin päin. Mä oon ykkösten "Smiley"! Tämän jälkeen seurasi jännittävä ohjelmanumero: Secret Santa'jen paljastaminen. Muutama viikko sitten jokainen sai salaisten lahjottavan, jolle vaihvihkaa jättää viestejä ja suklaata ja lopulta hankkia hieman isompi lahja, ja joulujuhlassa nämä paljastettiin ja jaettiin viimeiset lahjapaketit.

Tällaisen paketin sain mun salaiselta joulupukilta:


Kummallista ajatella, että tämä oli nyt ekan lukukauden viimeinen viikonloppu. No, ainakin oli ihan mielettömän huikea lopetus upealle first termille!

8 kommenttia:

 1. Heei onko siellä Walesissa erityisruokavalioita noudattavia, jos on niin onnistuuko kaikki hyvin? :) t.Sanni, 2014 hakija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanni! Tosiaan, minkälaista erityisruokavaliot tarkoitat? Kasvisruokaa löytyy kyllä, sekä halalia että possutonta ja kyllä mun gluteenitonta ruokaa syövä ystäväkin ihan hyvin pärjäilee. Vegaaneilla on ongelmia, nää britit kun tykkäävät juustosta ja tunkevat sitä joka paikkaan... Meillä oli vaihto just viikko sitten se firma, joka tarjoaa ruoat koululle, minkä ansiosta ruoan laatu parani, mutta sen mukana myös vaihtoehtojen määrä väheni. Yleisesti ottaen meillä on lounaalla ja päivällisellä kaksi liharuokaa ja yksi kasvisruoka, jälkiruoka/jugurtti/hedelmä, salaattipöytä, leipää ja lounaalla myös keittoa. Näiden lisäksi jotain lisukkeita, kuten papuja tai vastaavaa. Jos osaat tarkentaa minkälaista erityisruokavaliota tarkoitat, voin koittaa selvittää tarkemmin :)

   Hirmuisesti onnea sulle! Jos sulla on lisäkysymyksiä voit kysyä joko täällä tai vaikka laittaa meiliä ac13mhii[at]atlanticcollege.org :)

   Poista
 2. Millaista erikoisruokavaliota tarkoitat? Ainakin tarjolla on kasvisruokaa (ei vegaani) ja käsittääkseni possutonta ruokaa. Laktoositon/hyla ruoka samoin kuin gluteeniton voi olla kaikkialla Briteissä haastava.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Kuinka hyvä sun enkku oli, kun sä pääsit sinne, ja onko sen kanssa tullu mitään oglemia? Itse nimittäin meinasin kanssa hakea sinnä tänä vuonna, ja lähinnä huolettaa, onko mun englanti tarpeeksi hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Johanna! Mä itse kävin pre-ib:n viime vuonna, eli iso osa tunneista oli englanniksi ja totuin siihen, että jotkut kaverit eivät puhu suomea ollenkaan. Kuitenkaan mä en läheskään natiivintasoisesti puhunut enkä puhu vieläkään, ja kyllä mä aina alussa sönkötin. Kieleen kuitenkin tottuu ihan älyttömän nopeasti kun sitä kuulee joka paikassa, eikä suomalaisena oo sellasta isoa omaa kansallisuus- tai kieliryhmää kuten esimerkiks italialaisilla, eli sitä enkkua on pakko puhua koko ajan. Tunneillakin otetaan hyvin huomioon se, että isolle osalle englanti on vieras kieli. Haastatteluissahan on yksi englanninkielinen haastattelu, josta varmaan tiedätkin, mutta sen tarkoituksena on ihan vaan tarkistaa, että hakia uskaltaa puhua sitä vierasta kieltä. Se rohkeus onkin kaikkein tärkeintä, ja ihan tosissaan Suomessa kieliä opetetaan niin hyvin, ettei se oikeesti oo mikään ongelma. :) Ja sanakirjoja saa käyttää kaikissa paitsi kielten kokeissa.
   Onnea kovasti hakuun!! :) laittele toki lisäkysymyksiä jos niitä on

   Poista
 4. Kiitos vastuksestasi! Nyt on herännyt mieleeni uusi kysymys, elikkä millainen harrastutarjonta siellä on? Harrastan seinäkiipeilyä ja haluan tietää, olisiko sitä tai kalliokiipeilyä mahdollista harrastaa myös siellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi taas! Harrastustarjonta on tosi hyvä. Oikeesti. Käytännössähän siis meillä on neljä facultya eli "tiedekuntaa" vapaaehtoistöitä varten, joista yhteen sitoudutaan kahdeksi vuodeksi ja niiden sisällä tehdään erilaisia vapaaetoistöitä vähän tiedekunnasta riippuen. Yksi facultyista on Outdoor, ja Outdoorin sisällä voi liittyä ns. Terra Firma -osaan, jonka sisällä tehdään kaikenlaisia aktiviteetteja eri ikäisten lasten kanssa, mm. just viedään seinäkiipeilemään tai tehdään muita vastaavia kivoja juttuja ulkona. Tää olis sulla mahdollisesti yks vaihtoehto. Servicen lisäksi meillä on harrastuksia, activities, joihin sitoudutaan lyhyemmäksi ajaksi (yleensä 6 viikkoa kerrallaan) ja niiden avulla voi tehdä eri juttuja jokaisesta facultysta. Tätäkin kautta voi siis päästä kiipeilemään. Tää systeemi saattaa kuulostaa tosi sekavalta, mutta mun pointti on se, että meillä on kiipeilyseinä ihan kampuksella ja on monia eri keinoja päästä kiipeilemään. Ja on myös paljon kaikenlaista muuta, ja jos jotain lajia ei löydy, voi sitä varten helposti perustaa ryhmän tai joukkueen. :)

   Poista
 5. Kuulostaa mielenkiintoiselta, kiitos kun vaivauduit! :)

  VastaaPoista