13.8.2014

August Period

Uusi lukuvuosi alkoi tämän viikon alussa Helsingissä, ja mulla on vähän kummallinen olo. Oon nyt jo taas tottunut tähän Walesin-elämään, ja oikeasti nauttinut tästä August Periodin alusta. August Periodiksi kutsutaan meillä tätä aikaa, kun koululla on vaan kakkosvuotisia ja oppituntien sijaan tehdään vapaaehtoistöitä ja koulujuttuja. Hirveän kiireistä aikaa, mutta tänään käytiin ekaa kertaa vankilassa, ja voi jösses oli mielenkiintoista! Huomenna on koulutuksen toinen päivä, joten kertonen siitä lisää myöhemmin. 

Tässä muutamia kuvia sateisesta Walesista.

Mainitsin aikasemmin, että meidän huone vaihtui, ja että saatiin mukavampi näkymä ikkunasta. Tässä se nyt on! On vihreetä, kun sataa koko ajan. Ja noi kengät ostin neljällä punnalla Punaiselta ristiltä. Tykkään, mutta näissä keleissä mä jäätyisin noissa... Kesä lienee jo takana siis.
 
Ollaan ihan landella. Tää on pubimatkalta, eikä siellä oo puhelinverkkoa ollenkaan. Vain lampaita (joita on Walesissa melkein neljä kertaa sen verran kuin ihmisiä) ja peltoja.
Hengailua vanhassa tutussa Marcrossissa. Walesisahan on tää pubikulttuuri aika voimakas, ja mekin usein kävellään parin kilometrin päähän AC:n oppilaiden vakkaripubiin. Kyse ei siis ole armottomasta ryyppäämisestä, vaan hengailusta hyvässä seurassa. Ja Marcrossista saa myös maailan parasta sticky toffee puddingia!
Ihana Josephine ja elokuu. Siis äh. Olin jo niin tottunut aurinkoon, ja vaikkei täällä sada kovinkaan suuria määriä, täällä sataa usein. Minnekään ei kannata lähteä ilman sadetakkia.
Me eletään jännittäviä aikoja. Sunnuntaina ykkösvuotiset saapuvat ja kampus täyttyy taas. Meitä suomalaisia on tänä vuonna enemmän kuin vuosiin, koska mun ja yhden uuden suomalaisen opettajan lisäksi tänne tulee kaksi ykkösvuotista! Ihan huikeeta. Meidän taloon tulee myös tosi eksoottisia kansallisuuksia, eli odotan innolla näiden pikkusten (heh) tapaamista. Tästä yleisesti kasvavasta innosta huolimatta kampuksella on myös aika paljon ristiriitaisia tunteita. Moni kaipaa kakkosia, ja jopa vähän kammoksuu ajatusta siitä, miten paljon 180 uuden oppilaan saapuminen aiheuttaa. Kuulemma kaikki nämä sekaiset fiilikset ovat ihan tavallisia, ja menevät pian ohi, kunhan ykköset ehtivät saapua. Sitä odotellessa siis!

Olen tällä viikolla saanut vähän matkustella Walesissa, ja laittelen kuvia the Valleysista kunhan saan ne kännykästä! Kameraa en oikeestaan ole kantanut mukana, koska ollaan virallisesti oltu tekemässä koulujuttuja. Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti