21.9.2014

Geek is Good

IB-tutkinto on tunnettu siitä, että se säännöllisin väliajoin saattaa opiskelijat itkuraivareiden/hermoromahduksen/burnoutin partaalle, ja tässä vaiheessa kakkosvuotta voin taata tämän väitteen todenmukaisuuden. Kiirettä siis pitää, mutta perjantaina pidin vapaapäivän matkustaakseni Englantiin. Ihan huvimatkalle en sentään mennyt, vaan Oxfordin yliopiston avoimiin oviin!


Torstaina iltapäivällä jätin siis Walesin tuttuakin tutummat maisemat hetkeksi taakseni, ja junailin tieni Oxfordiin!


The perks of having an English roomie: mun huonekaveri Hellie on kotoisin Oxfordista, ja kiitos Hellien ihanan äidin Delian sain yöpyä heidän luonaan aivan Oxfordin rajalla. Oli ihanaa syödä oikeata kotiruokaa ja nukkua "omassa" huoneessa! Perjantaiaamuna astuin kaksikerroksiseen vihreään bussiin, ja matkustin Oxfordin upean kauniiseen kaupunkiin.Yliopiston avoimien ovien takana kaikki bussit olivat tupaten täynnä, ja karttaa hämmentyneinä tulkitsevat lukiolaiset tukkivat kadut. Varsinainen lukukausi ei ole vielä alkanut, joten nykyisiä oppilaita ei näkynyt yhtä paljoa kuin yleensä.
Päivän aikataulu oli siis kuten kuuluu: kymmeneltä kävin Law Departmetin parituntisessa infotilaisuudessa, ja loppupäivän haahuilin epämääräisesti ympäri kaupunkia vieraillen erinäisissä collegeissa. En ollut varannut mitään etukäteen, koska en osannut päättää mikä collegeista kiinnosti eniten, mutta päädyin silti monelle opastetulle college-kierrokselle ja pääsin tapaamaan monta nykyistä oppilasta ja jopa muutaman professorin.

Oxfordissa (ja Cambridgessa ja Durhamissa) colleget siis korvaavat keskitetyn kampuksen, ja oppilaat asuvat, syövät, opiskelevat ja hengaavat pääsääntöisesti collegen tiloissa. Hakuvaiheessa voi joko päättää mihin collegeen hakee ensisijaisesti tai vaihtoehtoisesti tehdä "avoimen haun", jolloin hakija sijoitetaan sattumanvaraisesti johonkin collegeista.


Tavallisina päivinä pääsy historiallisiin collegeihin on rajoitettua ja joskus jopa maksullista, mutta perjantaina melkein joka paikkaan pääsi vain kävelemällä sisälle. Suosittelen kuitenkin vierailemaan edes jossain collegessa, jos Oxfordiin koskaan päätyy, koska voi pojat ne on kauniita!
 

 Ehdin käydä lähes kymmenessä collegessa, mutta totta puhuen paremmalla suunnittelulla ja paremmilla kengillä olisin ehtinyt kiertää monta muutakin. Päädyin kuitenkin jo alkumatkasta ihan vahingossa Balliol-collegeen, ja ihastuttuani siihen into kiertää miljoona muuta ympäri kaupunkia hieman laantui.

Balliolissa on omat astiat. Siis häh, kuinka siistiä!


Yritin tietysti näyttää tosi älykkäältä, ja päädyin vahingossa skottiruutuihin. Punaisen Ristin feissarin mukaan hyvin "kyseenalaisen" asu. Nojoo, ainakin näytin että olen ajankohtaisista asioista perillä! 

Collegeissa juoksemisen välissä ehdin myös käydä kirjakaupoissa ja penkoa turistikojuja, syödä maailman parhaan paninin sekä hengailla paikallisilla markkinoilla. Suosittelen Covered Marketia muillekin turisteille: tosi kivannäköisiä ruokapaikkoja, sekä ihana katusoittaja joka päräytteli tuubaansa tätä kappaletta --- wääh!

Covered Market voi olla vähän vaikea löytää, mutta yksi sisäänkäynneistä näkyy tuolla Pizza Hutin naapurissa! 
En harmikseni ehtinyt käydä missään Oxfordin lukuisista museoista (jotka ovat kaikki muuten ilmaisia, vinkvink), mutta ensi kerralla sitten. Sain inspiraation otsikkoon kuitenkin yhdestä museosta, ja näin IB:n orjana ja yliopistohakemuksia kirjoitellessa tykkäsin sen sanomasta. Guys, geek is good!


Tämä oli nyt vähän tajunnanvirtaa, mutta halusin vain postata muutaman kuvan Oxfordin-reissulta ja ilmoittaa, että olen vielä hengissä. Niin, ja kertoa, että käykää hei Oxfordissa jos vain mahdollista, hieno kaupunki. Nyt juoksen tapaamiseen, palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti