19.10.2014

Amnesty Head Shaving

Tämä viikko alkoi tavalliseen tapaan maanantaisella aamunavauksella, Aseemblylla. Tällä kertaa koko koulun kokoontuessa meidän suurimpaan saliin, Bradenstokeen, oli epätavallista jännitystä ilmassa.

Tämä viikko on ollut Gender & Sexuality Focus Week, eli viikon ajan meidän koulun hlbt-ryhmä, Platform 6, on järjestänyt työpajoja ja tempauksia, ja viikko päättyy perjantaiseen X% tanssiaisiin. Äksän tilalle lasketaan joka vuosi koulun queer-prosentti, ja tämä luku julkistettiin maanantaina. Siinä missä viime vuonna tämä luku oli 17 prosenttia, päästiin tänä vuonna huikeaa 21 prosenttiin!Tämän huikean tiedotuksen jälkeen oli luvassa jotain vielä jännittävämpää: Amnesty Head Shaving. Mainitsinkin tämän tapahtuman aikaisemmin, mutta kyseessähän on siis meidän koulun Amnesty-ryhmän (eli tänä vuonna minun, Sanjanan ja Annemarien) järjestämä hyväntekeväisyystapahtuma, jossa osallistujat "huutokauppaavat" hiuksensa. Siis kyllä, tänä vuonna 14 rohkeaa ajoivat päänsä kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen. Itse tapahtuma oli torstaina, mutta vähän mainostaaksemme ja innostaaksemme ihmisiä, ajettiin kanadalaisen Clairen hiukset Assemblyssa. Ihan mahtava alku viikolle, ja koko koulu nousi seisomaan taputtaessaan ja huutaessaan Clairen nimeä!Torstaina oli siis itse Head Shaving. Oltiin varattu Bradenstoke meidän käyttöön, mutta tilojen kanssa tuli pieniä ongelmia. Tällä viikolla linnan seutu on ollut täynnä valtavia kameroita, vieraita ihmisiä ja "No Entry -- Filming going on" -kylttejä. Tässä vaiheessa lienee parasta muistuttaa, että meidän koulullahan on kuvattu elokuvia ja tv-sarjoja (mm. Doctor Whota), ja parhaillaan menossa on The Hollow Crown -sarjan kuvaukset. Puolitoista tuntia ennen head shavingia meille kerrottiin, ettei saataisi soittaa musiikkia tai laittaa valoja päälle ennen iltakahdeksaa, jottei häirittäisi kuvaamista, vaikka tapahtuman piti alkaa seitsemältä. No, Sanjanan onnistui neuvotella, että aloitetaan vain varttitunti myöhemmin, ja kaikki sujui ihan normaalisti siihen hetkeen asti kun Tellef Raaben, koululla vierailleen entisen AC-oppilaan, oli tarkoitus aloittaa musiikkinumeronsa. Bradenstoke-sali oli tupaten täynnä ja tunnelma oli katossa.
Yllättäen meidän rehtori sekä St Donat'sin Art Centressä työskentelevä Karen keskeyttivät meidät. Meitä muistutettiin, ettei mistään Hollow Crowniin liittyvästä saa ottaa kuvia, eikä niitä missään tapauksessa saa julkaista netissä. Tämän jälkeen ovi avautui, ja sisään astui Benedict Cumberbatch.


Voi apua. Koko sali nousi seisomaan taputtaen ja vislaten. Alkujärkytyksen ja -innostuksen jälkeen saatiin kuulla Amnestyn olevan "lähellä Benedicten sydäntä" ja hän osoitti tukensa UWC:lle ja "poliittisesti aktiivisille nuorille". Mulla ei ole mitään kuvia tai todisteita tästä, joten uskokaa tai älkää. Pakko kyllä sanoa, etten villeimmissäkään unelmissa olisi kuvitellut Cumberbatchin tulevan mun järjestämään tapahtumaan.

Amnesty leaders: minä, Annemarie (Saksa), Sanjana (mm. Intia, Kanada, Bahrain), sekä MC Tsering (USA/Tiibet)

Sanomattakin lienee selvää, että tämä muutaman minuutin pikavisiitti innosti yleisöä, ja Tellefin upea kolmen biisin setti vain vahvisti hyvää fiilistä. Huutokauppa meni ihan mielettömän upeasti, ja 13 rohkeaa head shaveria onnistuivat keräämään niinkin paljon kuin 1410 puntaa! Ihan uskomaton summa, ja koko tapahtuma meni loppuun asti todella hienosti. Nyt on kampus täynnä kaljuja, ja ensi viikolla päästään lähettämään rahaa Amnestylle.

Post-shaving mugshots. Tällaisia kaljuja ne on.
Photo credits Josephine x
Kuvat head shavingistä.
B&W photos by Vilde. Thank you! x

2 kommenttia:

  1. apua kuulostaa ihan mahtavalta, pistää toivoon et vois iteki olla siellä vetääs tollasia tempauksia!! + benedict, huhuh x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe oli kieltämättä ihan mieletöntä! Mut mitä nyt sun blogia kurkkasin niin ei toi Atlantin toinenkaan puoli hullumpalta kuulosta :)

      Poista