21.10.2014

Challenge Camp 2014

Viime vuoden elokuussa, kaksi päivää Walesiin saapumisen jälkeen, meidät silloiset ykköset istutettiin muutamaksi tunniksi bussiin ja lähetettiin Länsi-Walesiin ykköstenleirille, ja tänä vuonna koin tämän leirin toisen puolen camp leaderina eli ohjaajana. Tämän lisäksi joka syyskuu järjestetään oma leiri kakkosille, niin kutsuttu "challenge camp", jonka tarkoituksena on juurikin haastaa meidät niin fyysisesti kuin henkisestikin. Olen siis hieman myöhässä tämän postauksen takia, mutta parempi myöhään kuin vielä myöhemmin.

Niin meidät kakkoset siis pakattiin tiukasti busseihin ja suunnaksi otettiin luonnonsuojelupuisto, Wye Valley, aivan Englannin rajalla: jos tarkkoja ollaan, leirintäalueen läpi virtasi joki, joka erotti Walesin Englannista. Ja tosiaan, tällä kertaa leirintäalue oikeasti tarkoitti leirintäaluetta. Siinä missä first year campilla suihkut olivat polttavan kuumat ja sängyt taivaallisen pehmeät, challenge campilla nukuttiin teltoissa, kokattiin omat ruoat ja hytistiin jääkylmän veden alla. Oli oikeastaan hyvin virkistävää elää lähes neljä päivää täysin ilman teknologiaa (kaikki nämä kuvat ovat kavereiden puhelimista), peilejä (milloin viimeksi et ole nähnyt peilikuvaasi päiväkausiin?) ja tietysti paineita koulutöistä.

Meidän ryhmä: Special K!
Alison (Kiina), minä, Liza (Unkari), Floor, Mees ja Carolien (kaikki Alankomaista, jopas ollaan multikulttuurisia hah)
Päiväohjelma oli yksinkertainen: herätys puoli kahdeksalta, puurokattila liedelle, aamuaktiviteetti, tonnikalapatonkia lounaaksi, iltapäiväaktiviteetti, couscousia/riisiä/pastaa ja tomaattikastiketta vihanneksilla päivälliseksi, iltanuotio, tähtien toljottelua, satunnaista peurojen bongailua, nukkumaan kylmään makuupussiin.

Itse aktiviteettien on tarkoitus säilyä salaisuutena, joten ykköset/nollat/hakijat pitäkää tämä mielessä! Ensimmäisenä päivänä meidän ryhmä kävi koko päivän melontaretkellä. Olin samassa inkkarikanootissa Carolienen (kuvassa oikealla) ja costaricalaisen Marian kanssa, ja kaikki sujui hienosti yhtä kosteahkoa tapausta koskenpätkässä ja paria near-death-kokemusta lukuunottamatta. Toisena päivänä käytiin aamulla suunnistamassa (eli käytännössä juostiin siksakia pari tuntia, oli hauskaa!) ja iltapäivällä opittiin selviytymistaitoja (eli rakennettiin maja, tehtiin nuotio ja paistettiin tulella "leipää" meidän eräoppaan vaimon salaisella reseptillä. Siis tehtiin tikkupullaa. Pohjoismaalaisia nauratti). Kolmanteja päivänä kidutettiin reisilihaksia maastopyöräilyllä aamusta ja rentouduttiin iltapäivällä kalliokiipeilemällä. Ihan huikeita aktiviteetteja, ja jokaisessa oli myös ryhmätehtäviä, jotka selvittämällä "pääsi läpi" ja sai jonkun palkinnon. Esimerkkinä melomisen jälkeen saatiin valtava kasa vaahtokarkkeja iltanuotiolle. Kyllä kelpasi!

Mulla oli tarkoituksena metsästää enemmän kuvia tältä leiriltä, mutta koska suurimmalla osalla ei ollut minkäänlaista teknologiaa mukana (minut mukaan lukien), en onnistunut löytämään mitään julkaisukelpoista. Mutta ehkä parempi näin, sillä jätettiin kaikki aika kollektiivisesti käymättä suihkussa lähes koko aikana... heh.

Anyhow, challenge camp oli mieletön kokemus, mutta kampukselle palaaminen oli myös aika huikeaa (eli siis juostiin, kirjaimellisesti, bussilta ruokalaan ja sieltä suihkuun). Diploma Periodit, joiksi me kutsutaan kaikki konferensseja ja leirejä, ovat oikeasti tosi virkistäviä, ja tämä neljän päivän metsäily antoi riittävästi energiaa viimeistellä Extended Essayn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti