27.11.2014

Tahdon


Tahdon tasa-arvoisen Suomen, tahdon tasavertaisen avioliittolain. 
Tahdothan sinäkin? 

Klikkaa tästä niin saat muokattua kampanjaan sopivan kuvan!

***

Jotta tämä postaus ei jäisi ihan tyngäksi, tahdon myös kertoa pari mukavaa juttua tältä viikolta:

- Tää tasavertainen avioliittolaki tosiaan on inspiroinut mua. IB:llä joka aineessa on kurssitöitä, jotka vaikuttavat loppuarvosanaan. Alettiin juuri kirjoittaa matikan tutkielmia, ja olin alkuun ihan hukassa aiheen keksimisen kanssa. Päätin kuitenkin tehdä jotain mielenkiintoista, ja nyt tutkin matikan avulla sukupuolineutraaleja avioliittolakeja ympäri maailmaa! Muutenkin tuntuu, että mulla on hassun voimakas HBLT-teema mun kurssitöissä, sillä englannin suullisessa esitelmässä analysoin Glad To Be Gay:tä ja saksan kirjoitelmassa puhuin Conchita Wurstin puheesta seksuaalioikeuksista Euroopassa. Ainakin pääsen kirjoittamaan mielenkiintoisista aiheista, eli jotain positiivista kaikessa työnteossa.

- Eilen oli mukava päivä. Kiiruhdin heti tuntien jälkeen Llantwitiin tarkoituksenani käydä ruokakaupassa ja mennä kylän parhaaseen teehuoneeseen juomaan ruusuteetä ja opiskelemaan. Noh, toisin kävi. Päädyin Llantwitiin ja vielä sinne teehuoneellekin, mutta sain seuraa libyalaisesta Reemista ja norjalaisesta Kristinestä, ja ihan vahingossa se opiskelu unohtui ja päädyttiinkin vain juttelemaan tulevaisuudesta, terrorismista ja siitä, miten mun kuva libyalaisessa kansallispuvussa on levinnyt libyalaisten keskuudessa Facebookissa. Sain kommenttia siitä, että oon kovin blondi ja kauheen valkonen, eli täytynee siis käydä kampaajalla ja suihkurusketuksessa ennen kun seuraavan kerran leikin olevani jostain etelän lämmöstä.

Middle Eastern Conference, kuva
Miina goes Libya, Charlotte (Belgia), Reem (Libya)
- Heräsin viime yönä kahdelta. En kärsi insomniasta, vaan mulla on naapuritalossa sellainen ystävä, joka halusin yllättää stressin lähes nujertamat AC:laiset ällösöpöillä aforismeilla. Tää mun ystävä, Maddy, siis kirjoitti pienille lapuille sellaisia lauseita kuten "Smile while you still have the teeth", ja pyysi jokaisesta talosta jotakuta postinkantajaksi, ja mä lupasin olla vastuussa Powysin tytöistä. Meidän postipatejen tehtävänä oli yön hiljaisuudessa viedä laput paikoilleen oppilaiden yöpöydille, joilla ne odottivat keskiviikkoaamu-unisia silmiä. Tein siis yön hyvän työn ninjaillen pimeydessä huoneesta toiseen!

- Lauantaina kävin tämän vuoden ensimmäisellä jouluaterialla. No, en nyt ihan, mutta kaveri pääsi Cambridgen haastatteluihin ja lähtee niiden takia joululomalle jo ennen meidän joulupippaloita. Haluttiin kuitenkin juhlia kolmannen lukukauden päättymistä porukassa, ja käytiin pubissa burgereilla. Päästiin nauttimaan myös Walesin marraskuisesta auringonpaisteesta! (Oikeesti täällä sataa ja on pimeetä ja karseen kylmää melkein koko ajan, lauantai oli vaan poikkeus.)

Mex (Turkki/UK), Jonas (Norja), Natasha (Libanon), Ivan (Espanja)
- Jooga on parasta. Oli niin raikas olo reilun tunnin melkein yksityistunnin jälkeen, ja opin myös (melkein) seisomaan pää alaspäin selkä mutkalla seinää vasten sekä leikkimään meritähteä lihakset tutisten. Afternoon well spent!

- Olen edelleenkin aktiivisesti mukana AC:n Peace Councilissa. Me ollaan uusi komitea, sillä perustettiin itse itsemme viime keväänä. Tänä vuonna ollaan jo vakavasti otettava porukka, jolla on yhteensä 14 virallista edustajaa oppilastaloista, ja päästiin myös mukaan järjestämään tammikuista United World Conferencea. Meillä ei kuitenkaan ollut virallista banneria tai logoa, ja mikäs se sellainen komitea on jolla ei ole banneria? Asia täytyi siis korjata, ja kahvitauolla tuotiin vanha AC:n juliste, maalia ja hanskoja ruokalaan ja pyydettiin kaikkia rauhaa rakastavia osallistumaan. Tältä näyttää lopputulos:
Hands up for peace!
- Jossain päin somen ihmeellistä maailmaa joku oli linkannut videon. Katsoin sen, inspiroiduin, ja someaktiivina koen velvollisuudekseni laittaa hyvän kiertämään. Siispä täältä pesee 20 mun mielestä erittäin mielenkiintoista ja hyödyllistä minuuttia:- Vielä yksi kiva juttu. Maanantaina sain Oxfordin yliopistosta iloisen sähköpostin, jossa mut kutsuttiin Balliolin collegeen haastatteluun joulukuun puolivälissä. Äääks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti