1.12.2014

Maanantaisin pää lyö tyhjää

Maanantai. Työpäivä takana ja edessä treffit itseni kanssa. Reppu täpötäynnä selässä. Postipaketti kainalossa. Huppu syvällä päässä. Ilmassa koleus, joka hiipi ytimiin. Suuri kaipuu sohvalle villapeiton alle.

Jo kaukaa näin heidät, miehen makaamassa maassa ja naisen vieressä. Koetin katsoa muualle, koetin väistää tilannetta.


Vääjäämättä jalkani vetivät minua kaksikkoa kohden. Römeys äänessäni oli mitä vakuuttavin.

Ohikulkenut rouva ja setä joka oli kupsahtanut kumoon koetettuaan pissiä risteykseen. Tätä idän elämää.

Rouva oli soittanut kytät ja huolissaan haastatteli setää. Seisoin vieressä, vaihdoin painoa jalalta toiselle. Kuulin sohvan seireenikutsun. Astahtelin hermostuneena siinä paikoillani seistessä.

Kuulin ääneni sanovan; mene sinä vain tapahtumaasi, kyllä minä tässä varron poliiseja, olen seurana.


Se siitä kiirestä sohvalle, se laatuajasta itseni kanssa. Kun joku pysähtyy lähimmäisen luo, pitää hänelle olla kiltti. Mikään ei ole surullisempaa, kuin ihmiset jotka harppaavat ohitse.

Soitin uudestaan Häkeen ja sain kuulla kyydin olevan matkalla. Seisoin sitten siinä risteyksessä tummanpuhuvana michelinukkona ja koetin ylläpitää keskustelua sedän kanssa. Tiedätkö miten hankalaa on keskustella ihmisen kanssa jonka artikulointi on normaalioloissakin hivenen epäselvää, saati kännissä?Oli siis ensimmäinen todella kylmä ja musta maanantai idässä. Siinä virtsalätäkön luona seistessä en paljon muuta kerennyt kuin vakuuttaa ystävällisille ihmisille kaiken olevan kunnossa ja kyydin olevan matkalla.

Ihmiset eivät harpanneet ohi, ihmiset eivät katsoneet toiseen suuntaan. Ihmiset pysähtyivät kesken kiireensä ja kysyivät voisivatko olla avuksi. Se lämmitti, ihmisten hyvyys.

Viimein poliisit saapuivat ja nappasivat seuralaiseni matkaansa. Jatkoin matkaani sohvalle.

Laatuaika itseni kanssa oli onnistunut; Tohtoria ja ruokaa. Illemmalla vasta tajusin, että vieraskynäkokkaus on jäänyt tekemättä ja iltaunien sijaan suuntasin keittiöön.


Täällä oli hetken aikaa loskaa, nappasin siitä pari kuvaa sinulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti