22.1.2015

21.1.2015

Puhun usein AC:n arjesta ja rutiinista. Mutta millaisia nämä ihan tavallisen arkisen päivät täällä ovat?

Keskiviikko 21.1.2015

07.15 Herätyskello soi
07.23 Nousen sängystä, heitän vaatteet päälle ja pari palaa leipää naamaan (ja selitän uusiseelantilaiselle mitä tummia kummajaiskeksejä mun ruisnapit on)
08.00 Taloustietoa. Koska taloudellinen integraatio ja trade creation on kivaa. Aamutunnit menee aina vähän sumussa.
08.55 Tuplahissaa. Olen taivaassa. Unkarilainen opettajamme on kenties älykkäin tuntemani ihminen, ja sosialismin keskellä kasvaneena herättää Leninistä ja marxismista kertovat koulukirjat henkiin.
10.25 Coffee break. Yleensä juon americanon maidolla, mutta tänään juoksin talolle ja takaisin hakemaan englannin tunnilla luetun kirjan.

Taloustiedon luokka. Vähän huijaan, koska mun tunnit ei enää ole tässä luokassa, mut tää on niin hurjasti nykyistä nätimpi niin kelpaa esitellä.
10.45 Matikka ei ole koskaan oikein ollut mun juttu, eikä pelottelu kurssityöllä ja loppukokeilla auta ollenkaan. Help.

11.40 Tein yhden parhaimmista päätöksistä AC:hen saavuttuani, kun valitsin itseopiskellun suomen sijaan englannin kielen ja kirjallisuuden mun "äidinkieleksi". Meillä on ihana ryhmä, ja luetaan parhaillaan Shusako Endon Wonderful Foolia, joka on sekin aika ihana. Jee, kirjallisuusonnellisuus! Mutta buu, japanilainen käännöskirjallisuus, joka vain pahentaa mun matkustuskuumetta auringonnousun maahan.

12.30 Vikalla tunnilla mulla on hypäri, eli pääsen "early lunchille". Ryhdyin nelostermin alussa vihdoin kasvissyöjäksi, ja tänäänkin kasasin lautaselle vuoren linssejä. Linssilover esittäytyy.13.30 Minibussilla lähikaupungin vankilaan. Vapaaehtoistöistä siis kyse, mutten sen enempää voi paljastaa. Menimatkalla tuijotin zombina ulos ikkunasta ihastellen Walesia, ja kotimatkalla keskusteltiin kanadalaisen kanssa feminismistä ja representaation tärkeydestä sekä sen toteuttamisen vaikeudesta. Ilon päivä, sillä eväissä oli suola-viinietikka-sipsejä. No joke, näiden takia mä halusin muuttaa Britanniaan!

16 aikaan Koululla taas. Kuolen hetkeksi sängylle, selaan historian muistiinpanoja ja, öö, teen jotain järkevää. Tiistaina oli iso deadline, joten tänään saa hengähtää, eiks niin? Katson jakson salaista pahettani (Pretty Little Liars, voi että), ja syön päivällistä.

18.30 aikaan Hengailen hetken dayroomissa, kunnes turkkilaisbrittiläinen ystävä leikkii taas mun parturia. Kylpyhuone, kämppiksen hiussakset ja tuloksena taas asteen verran kynitympi Miina. Tykkään!
Nolo selfie voi ääks

19.30 Joskus näihin aikoihin tavoitan vihdoin viimein Natashan (samassa huoneessa asuminen ei tarkoita sitä, ettei joskus joutuisi etsimään toista tuntikaupalla...) ja istutaan läppärit sylissä hoitaen asioita ensi viikon United World Conferenceen liittyen. Toisin sanoen läheteltiin sähköposteja (koska AC:n kommunikaatio on täysin riippuvainen meileistä), samaistuimme opettajiin (deadlineja olis ihan kiva noudattaa!) ja tapeltiin Google Formsin kanssa. Meidän vastuulla on siis järjestää koulun kaikille oppilaille joku työpaja konferenssin toiselle päivälle. Kuulostaa palalta kakkua, mutta 360 oppilasta, nelisenkymmentä workshop leaderia sekä me kaksi jotka ei ymmärretä teknologiaa ei oo helpoin kombo. Selvittiin kuitenkin, eli ensi viikolla me luodaan taas maailmanrauhaa ja muuta hauskaa.


21.00 Olen siis Peace Councilin kautta järjestämässä sitä konferenssia, ja meillä onkin yleensä keskiviikkoiltaisin tapaaminen. Tänään tehtiin kuitenkin jotain vähän erilaista, ja järjestettiin niin kutsuttu Thematic Discussion. Toisin sanoen siis ihan vaan poliittinen juttutuokio. Tällä kertaa keskusteltiin Charlie Hebdosta, sananvapaudesta, islamofobiasta ja terrorismista. Tällainen rento ja kepeä keskustelu siis.

Koska mun muistikortti on edelleen vähän pylly ja kuvien siirtäminen on vaikeaa, käytän vanhoja kuvia. Tämä kuva on marraskuisesta PeaCon järjestämästä thematic discussionista, mutta samoja naamoja siellä tänäänkin oli.
21.40 Belgialainen ystävä täytti joulomalla 17, joten nyt oli viimein aika käydä suihkussa. Showerings on yks meidän perinteistä, eli yleensä synttäripäivänä sankari "suihkutetaan" saippuavedellä. Sitten halaillaan ällömärkää synttärityttöä sekä yhdessä lauleskellaan onnittelulauluja ja syödään kakkua. Suklaakakku on aina kiva tapa päättää päivä.

22.00 Check-in on arkisin varttia yli kymmenen, ja olin kerrankin ajoissa! Pikasuihku, pikakuulumiset, ja superaikaisin sänkyyn jo ennen yhtätoista. Luin unilukemiseksi Leninistä (pitkä historia on sydän) ja nukuin huimat kahdeksan tunnin unet! Kyllä kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti