28.10.2015

Halloween kurpitsa

halloween pumpkin

Nappasin ruokablogin puolelta muutaman kuvan viime syksyn Halloweenkurpitsastamme. Saimme taimen mieheni äidiltä, joka oli sen itse siemenestä kasvattanut. Lajike jäi meille epäselväksi. Perustimme kasvimaan jonne tuo taimi istutettiin. Kurpitsan taimi koki kovia raekuurossa ja juhannusta edeltävässä kylmyydessä, mutta kasvoi kuitenkin koettelemuksista huolimatta.

halloween pumpkin

Halloweenin lähestyessä mies nappasi kurpitsan, pienen teräväkärkisen juuresveitsen ja kynän ja ryhtyi luomaan. Ensiksi kurpitsa kaiverrettiin ontoksi ja kaikki syötäväksi kelpaava otettiin huolellisesti talteen. Sitten seurasi hetki, jolloin mies tuijotti kurpitsaa ja kurpitsa miestä.

halloween pumpkin

Tässä vaiheessa minut häädettiin keittiöstä ja mies vietti tuokion kynän ja veitsen kanssa ja sitten pääsinkin ihailemaan lopputulosta. Osa kurpitsasta on kaiverrettu läpi ja osasta kohtaa vain kurpitsan kuori on poistettu. Kuvia varten valaisimme kurpitsaa tuikuilla, taskulampulla ja kännykällä jossa oli taskulamppu appsi päällä. Juhlissa kurpitsaan ei kannata missään tapauksessa laittaa kynttilöitä, sillä kurpitsan lakki eli päälaki ei tykkää kynttiliden kuumuudesta ja ne muodostavat paloriskin. Toisekseen kynttilät eivät valaise kovin hyvin happiköyhää päätä, polla ei vaan säteile.

Halloween pumpkin

Yllä olevasta kuvasta selviää Ottomme valtaisa koko, sen alla on ihan mukavan kokoinen sikaripöytä. Valitettavasti emme hoksanneet mitata ja punnita Ottoa.

Kuvausten jälkeen luovutimme kurpitsalyhdyn lapsiperheeseen, joiden Halloween kemuissa se sai vielä nauttia huomiosta.

Kurpitsan taimi tuotti muitakin hedelmiä, yksi pääsi tarjoiluastiaksi sadonkorjuukeittoon

kurpitsakulho

Tämän vuoden kurpitsamme oli erilainen ja sen teosta on muutama sananen mainittu Tsajuissa.


2 kommenttia: