4.11.2015

Kaalimaa Kekrinä Melko kokemattomana viljelijänä kirjaan tähän nyt ylös etteivät lokakuun alun pakkasen vieneet kaalejamme, vaan ne kukoistavat edelleen. Satoa on edelleen niin paljon, ettei se hupene omalla kulutuksella ja olemmekin kannustaneet läheisiämme hakemaan aina ohi mennessään itselleen tuoretta kaalia.

Alkukesästä kaalin lehdet tuntuivat liian pehmeiltä, herkiltä. Näin loppukaudesta tämäkin kaali jämäköityi ja muuttui "kaupankaalin" kaltaiseksi.

 

 Marraskuun ensimmäisenä kaalimaalla näytti siis tältä. Valokuvien todellisuus on ankeampi kuin luonnossa. Halloween viikonloppu oli meillä päin pilvinen ja olimme iltapäivästä liikkeellä. Värien kirjo oli latistunut, värikäs syksy tuntui muuntuneen harmaaksi ja kuolleeksi. Iltapäivän harmaat tunnit kuluivat liian nopeaan. Mutta pimeän koitettua meillä oli mustuus ja pimeydessä loistavat kipinät ja silloin kaikki kiire kaikkosi ja oli aikaa olla, tuijottaa tuleen ja antaa mielen levätä.


Lehtikaali Westland Autumn ja mustakaali Cavolo Nero Palmizio di Toscanan (Blumen) ja suunnitelmissa on laittaa ensi vuodeksikin kaalimaa, mutta lisätä kirjoa ainakin punaisella lehtikaalilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti