30.12.2015

Haapapenkki


Mökin alta löytyi sinne vuosikymmeniksi jäänyt puolikas haapa. Haapa oli aikoinaan halkaistu ja sen toinen puoli oli päässyt palvelemaan penkkinä, mutta tämä oli jäänyt odottamaan omaa vuoroaan.


Haapa oli kauniisti harmaantunut vuosien saatossa, mutta päätimme hioa sen pinnan ja suojata tämän viimeisen penkin kestämään vielä enemmän kuin kumppaninsa.


Aiemmat penkkimme olivat kiikkuneet kivien, pölkkyjen ja maan varassa, osa kiinnitettyinä osa vain paikalleen aseteltuina. Tälle penkille teimme mökin remontista ylijääneestä kestopuusta kuviosahaa hyödyntäen jalat.

Pölkyn paino lepää x:n liitoksen ja vaakatuen varassa. X:n muotoon sahattu yläosa vain tukee penkkiä, estäen osittain sen liikkumisen. Lopullisesti pölkky kiinnitettiin ristikkojalkojen välipuuhun esimerkiksi kulmaraudalla, joka estää pölkyn pyörähtämisen.


Viimeinen majavankaatama haapamme ei päässyt grillipaikalle, kuten tarkoitus oli vaan ihastuimme siihen kuisti-istuimena kun se tuokion nökötti siinä katoksen alla kuivumassa. Nyt mietimme millaisella penkillä korvaamme grillipaikan heikommin aikaa kestäneen haapapenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti