23.12.2015

Joulukoristeita pihalle


Meillä ei ole koskaan ollut joulukuusta sisällä. Siis joulupuu ei ole koskaan koristanut minun ja lapseni olohuonetta, lapsuudenkodissani sellainen oli ja vanhempani hankkivat sellaisen edelleen joka joulu tahoillaan. Meille ei alunperin tullut joulukuusta siksi, että se oli kallis. Se on se perimmäinen syy. Joulukuusi maksaa rahaa ja samoin tekevät sen koristeet.

Vietämme joulun aina muualla ja panostamme juhlaan siellä muualla. Kaikkina näinä vuosina olemme viettäneet yhden joulun meillä kotona, sen joulun josta kellekään ei ole jäänyt mielikuvaa. Ainoa vahva kuva tuosta joulusta on nappaamani kuva kaupanleivästä, jonka päällä oli joku jouluinen koristus. Niin, meillä oli joitain hyvin raskaita ja surullisia jouluja jotka osaltaan vaikuttavat edelleen tapaamme viettää joulua.


Aika myöden saimme joulurekvisiittaa, lapsi askarteli, saimme lahjoiksi ja äitini osti Ikean alennusmyynnistä kasan joulukoristeita meille. Yksi asia oli ja pysyi, ainoa joulupuumme oli lapsen tarhaikäisenä saama muovinen adventtikuusi.Saamiamme joulupalloja ripustelimme verhonipsuista roikkumaan ikkunan eteen, sulloimme niitä valojen kanssa lasiastioihin ja lopulta siirsimme katsemme ulos.

Rivitaloassa asuessamme etupihallamme, katoksen alla, kasvoi ruukussa pensas. Siinä oven vieressä nököttäessään se oli aina silmissä ja esillä. Päätimme koristaa pensaan ja koska se omaan silmäämme oli soma jatkoimme tapaa. Kirkkaat ja mattaiset kultapallot ja latvaan sydän muistuttamaan mikä tässä maailmassa on tärkeää.


Tänä jouluna emme koristaneet pihaa. Pensas on siirretty jo torpan pihalle ja kotimme on muuton mylläämä. Ehkä ensi vuonna taas koristamme jossain piaa jouluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti