4.3.2016

Romut


Ostimme pikkuisen tilamme romuineen, sillä tavoin saimme tilan nopeammin haltuumme ja pääsimme etsimään aarteita. Toki aarteita on löytynyt, mielenkiintoisia kapineita, käyttöön tulevia huonekaluja ja kaikenlaista ihmeteltävää.


Mutta on hommassa toinenkin puoli, työ ja hinta. Tavaran läpikäymiseen kuluu aikaa ja poisvietävät tavarat on lajiteltava huolella, että jäteasemamaksut olisivat kohtuullisia. Emme omista peräkärryä, vaan joudumme joka kerta lainaamaan sellaisen avuliailta lähimmäisiltä.


 Jäteasemalla ravaaminen kuluttaa bensaa ja joka kerran saa latoa pöytään muutaman euron. Tavaroiden edestakaisin veivaus ja lajittelu söivät aikaa remontilta.


Haluaisin kirjoittaa: Tässä vaiheessa urakkaa olemme tyytyväisiä, että romujen kanssa pulaaminen alkaa olla loppusuoralla ja olemme unohtaneet ne harmistuksen hetket kun tavaraa yksinkertaisesti oli liikaa ja niille ei tuntunut missään olevan paikkaa..... Mutta totuus on, ettei homma ole vielä siinä kunnossa kuin haluaisimme. Onneksi mystisistä wc-pöntöistä ja muista on jo päästy.


8 kommenttia:

 1. vanhat arrteet on ihania!

  VastaaPoista
 2. mökillä siivosin 50 vuoden aarteet. Paljon löytyi sellaista, mistä vanhempani olisivat tienneet mitä ne olivat ja mihin/miten niitä käytettiin. Kun sitä tietoa ei enää ole käytettävissä niin ovat muuttuneet romuiksi. Valitettavasti!

  VastaaPoista
 3. sinällään käyttökelpoiset tavarat ovat romua, jos ei muista mitä kätköissä on ja mistä tavarat löytää. Puhumattakaan, että ne olisivat käyttövalmiita ilman pitkällisiä kunnostustöitä.

  VastaaPoista
 4. romu on aarre vasta kun se on käyttökunnossa ja kun sille on oikeasti käyttöä/tarvetta.

  VastaaPoista
 5. Niitä kertyy. Kaatopaikalle pitkä matka eikä peräkärriä käytettävissä

  VastaaPoista
 6. Vanhat aarteet ovat ihania, mutta kaikenlaista kertyy nurkkiin. Tavoitteena meillä on saada aarteet järjestykseen ja käyttökuntoon ja päästä tästä romuvaiheesta lopullisesti eroon :)

  VastaaPoista
 7. Me muutimme 1,5 vuotta sitten vuokralle pienelle asutustilalle, joka on ollut vuokrakäytössä vissiin jostain 90-luvun alusta ja kaikennäköistä asujaa on vuosien varrelle mahtunut. Mökissä on asunut mm. sika ja navetasta siivosin ikivanhat hevosenkakat... On ollut melkoisen jännää siivota täällä, muutto tänne aloitettiin melkein kuukauden mittaisella sisätilojen siivoamisella ja pesemisellä. Mökkikin kun oli suvun sisällä vaihtanut juuri omistajaa, eikä nykyinen omistaja ollut ennättänyt täällä juuri käydä, niin tekemistä on sitten riittänyt meille että omistajalle. Vaan eipähän ole tylsää, kun raikkaa tätä mökkiä, isoa aittaa, navettaa ja siihen päälle vielä kaivelee kaikenlaisia ylläreitä pihamaasta (räsymatosta kaljatölkkeihin ja harjateräksen pätkiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei, maasta esiinputkahtavat yllärit ovat niitä ikävimpiä, meillä on tähän asti onneksi vain jotain pientä löytynyt. Voimia siivousponnistuksiin :)

   Poista