16.4.2016

Keittiöpuutarha, siemenestä lautaselle -kirjaSain Keittiöpuutarha-kirjan tutustuttavaksi. Aihe kiinnostaa minua tällä hetkellä suuresti, sillä olemme luomassa omaan pihaamme keittiöpuutarhaa. Ruoan ystävänä minua ilahdutti keittiöpuutarhan ja reseptien yhdistelmä ja vielä kun yhtälöön lisää upean kuvituksen oli kirja kuin minulle räätälöity.Kirja muodostuu pidemmistä teksteistä sekä informatiivisista, lyhyistä teksteistä ja luetteloista. Pidin erityisesti siitä, miten kirjasta oli tehty monella tavoin luettava. Kirjaa voi lukea hitaasti nautiskellen tai siitä voi nopeasti silmäistä kaipaamansa tiedon, joka löytyy todella hyvin kirjan selkeän taiton vuoksi.

Monet asiat kirjassa ovat niitä perusasioita, mutta niissäkin oli yleensä muutama minulle uusi tiedon murunen tai tapa ajatella ja tehdä asiat. Tämän vuoksi se sopii hyvin niin uusien kuin vanhempienkin harrastajien luettavaksi.


Kuvitus on runsasta ja monipuolista, värit ovat runsaita, kuvat ovat suuria ja niitä on todella paljon. Kuvat kertovat joskus enemmän kuin sanat ja moni asia aukesi minulle uudella tapaa tai antoi uudenlaisia ideoita kuvien myötä.


Aukeamittain kauniita kuvia joista voi nähdä miten asiat voi tehdä ja toteuttaa. Tai vain uppoutua kauniiden kuvien maailmaan.


Resepteissä minua hitusen vaivasi, joissain ohjeissa käytetyt "eksoottiset" raaka-aineet. Vaahterasiirappi, sitruuna, bataatti, kikherneet ja inkivääri esiintyivät resepteissä ja en voinut olla miettimättä olisiko ne voinut korvata jollain sellaisella, jota voi kasvattaa keittiöpuutarhassa ja joiden kasvattamiseen kirja antoi vinkit.Tämä kirja tuntui ensimmäiseltä osalta kirjasarjaan, ainakin itse keksin heti joukon kasveja, joiden viljelystä ja hyödyntämisestä haluaisin lukea seuraavasta kirjasta. Kirja oli lifestyle-kirja, meille kaikille, jotka olemme kiinnostuneet puutarhasta, kokkailusta ja visuaalisista elämyksistä.
Keittiöpuutarha, siemenestä lautaselle
Kirjoittajat: Kati Jukarainen, Maria Kesänen, Hanna Sumari.
Kuvat: Kirsikka simberg, Maria Kesänen ja Kati Jukarainen.
Ulkoasu: Tuukka Koivisto ja Kirsikka Simberg
Kirja on saatu kustantajalta.

10 kommenttia:

 1. Ihana idea esitellä kirja elävöittämällä postausta houkuttelevalla kuvasarjalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyläpaikkamme pihapiiristä löytyi tämä vanha talo upeine kalusteineen ja halusin vangita sen kuviin itselleni muistoksi :)

   Poista
 2. Selailin tätä kirjaa Kevät-messuilla ja kuuntelin kolmikon keskustelua lavalla. Tykkäsin molemmista, mutta kirja jäi hankkimatta, sillä epäilin, että reseptit tulee edelleen bongattua joko lehdistä tai netistä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja tulee varmasti kulumaan käsissäni talvella, kun haaveilen kesästä. Oli sen verran silmäkarkkia ;)

   Poista
 3. kirja vaikuttaisi olevan aloittelevan harrastajan perusoppaita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on perusteita, tarkasti ja selkeästi, sekä muutamia kivoja ja minulle uusia juttuja :)

   Poista
 4. Mielenkiintoisen kuuloinen kirja!

  VastaaPoista
 5. Kuvat ovat kyllä todellakin inspiroivia niinkuin Mrs K sanoi. Oma pikkuinen pihapuutarha on jo vuosia saanut kasvaa vain sammalta, josko tänä kesänä jotain muutakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pihan rapsuttelu on mukavaa hommaa, siinä saa raitista ilmaa ja liikuntaa aivan huomaamatta ja saattaa saada palkkioksi oman maan herkkuja :)

   Poista