25.4.2016

Kolmipyöräiset kottikärryt


Hankkiessamme torpan ostimme sen romppeineen. Paljon hyvää löytyi ja löytyi myös sitä muunlaista. Yksi mielenkiintoisimmista löydöistä oli erään entisen asukkaan itselleen rakentamat kottikärryt lisäpyörillä tai oikeamminkin niitä oli kahdet. Lasten polkupyörän apupyörät oli hitsattu tai pultattu kottikärryjen jalkoihin keventämään työntäjän urakkaa. Kottikärryjä ei muutoksen jälkeen kyennyt lastaamaan kovin raskaaseen kuormaan ilman apupyörien notkumista ja niiden tavanomainen käyttö oli sen verran kärsinyt muutoksesta, että nappasimme pyörät molemmista pois.

Tämmöinen ratkaisu sopii varmasti jollekin hyvin, sillä kolmipyöräinen kottikärry kulki keveämmin, sitä tarvitsi vain työntää eteenpäin eikä samalla tarvinnut kannatella kärryn painoa käsissään.

6 kommenttia:

 1. Juuri minulle sopiva innovaatio. Pitääpä näyttää isännälle ideaa, jos tekisin minun kärryistäni tuollaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että tämmöisiä käytettäisiin jossain tallilla lantakärryinä. On tuossa omat puolensa, kunhan saa työntää kärryjä tasaisella ja ei tarvitse tehdä tiukkoja mutkia :)

   Poista
 2. Jopas siellä on oltu innovatiivisia! :) Me saatiin myös romppeet mukaan ja kaikenlaisia aarteita ja "aarteita" on sieltä löytynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arteoissa on hyvät ja huonot puolet, kaikkea jännää löytyy edelleen ;)

   Poista
 3. Kovin kiviseen tai kuoppaiseen maastoon ei kuitenkaan sovi tai apupyörät ottaa kiinni. Muuten vaikuttaa loistavalta idealta, mutta toteutus hieman heppoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä innovaatiolla on oma paikkansa, meille tämä ei oikein sopinut ja apupyörät on poistettu :)

   Poista