27.9.2016

Mielensäpahoittaja, Miehen työt


Saimme WSOY:ltä tutustuttavaksi Tuomas Kyrön kirjan Mielensäpahoittaja, Miehen työt.

Tuomas Kyrön luoma Mielensäpahoittaja on monille tuttu radiokuunnelmista ja myöhemmin  kirjoista Mielensäpahoittaja, Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike ja Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja.

Aiemmat kirjat olemme kuunnelleet Kajn kanssa automatkoilla, joten tämä kirja oli ihka ensimmäinen Mielensäpahoittaja, jota pitelimme käsissämme. Kirjan rakenne yllätti; tämä ei ollutkaan romaani vaan lifestyle-kirja.  Aiemmista kirjoista tutut lyhyet Mielensäpahoittajan purkaukset rytmittyivät erilaisin neuvoin ja herkullisin valokuvin.


Kirja lupaa koota yksiin kansiin ihmiselon tärkeät sisä- ja ulkotyöt ja onnistuu siinä rennolla otteellaan ja 143 sivullaan. Kyllä ei tämä kirja ihan riittäisi kaupunkilaisen oppaaksi Sysi-Suomen rintamamiestaloon muutettaessa, mutta monta ongelmaa tällä ratkaistaisiin.


 Kirjan on hyvin visuaalinen ja helppo lukea, vaikka tieto onkin pakattu tiukkaan. Mielensäpahoittajan tarinat, erilaiset kuvat ja selkeä taitto tekevät kirjasta helpon lukea. Juuri rakenteen vuoksi kirjaa voi silmäillä lyhyesti silloin tällöin, kun jää sopivasti aikaa erilaisilta miehen töiltä.


Periaatteessa valtaosa kirjan opeista on meille tuttuja, olemmehan viettäneet lapsuudesta asti elämää johon on kuulunut kirjassa esiteltyjä töitä, siitä huolimatta oli mukava nähdä meille suullisena tietona periytyneet asiat yhteen koottuna. Suosittelemme kirjaa lämmöllä ihmisille, jotka ovat juuri muuttaneet omakotitaloon tai hankkineet mökin, tämän kirjan parissa voi viettää mukavia oppimishetkiä.Kirja on saatu kustantajalta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos joululahjavinkistä! En tiennyt minäkään, että nämä ei ole romaanimuotoisia teoksia :) Varmasti jutut on tuttuja meidänkin savon takamailla lapsuutensa asuneelle isännälle, mutta uskoakseni hänellä saattaisi olla hauskaa tuota lueskellessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut Mamma Vee, jostain syystä kommenttisi oli joulukuussa mennyt silmieni ohi. Toivottavasti isännälle löytyi mieluisat lahjat :)

      Poista