20.9.2016

Vipuvoimaa


Joskus sitä aprikoi asioita, kuten esimerkiksi montako rautakankea yksi huusholli tarvitsee. Meillä rautakankia on viimeisen laskuni mukaan 4, kaksi pitkää ja kaksi pätkää. Ja sitten tulee se oivallus; kyllä, niitä tarvitaan monta.

Olemme ehostaneet vanhaa kiviaitaa ja lisänneet siihen muutamia murikoita. Valtaosa kivistä on helposti liikuteltavissa ja sitten on noita kuvassa olevan kaltaisia, jotka liikkuvat kevyesti kun osaa niksit ja kikat.

Homma sujui keveästi, kun kiven alle lykättiin kaksi rautakankea kiskoiksi ja kolmannella punnerrettiin kiveä liikkeelle. Ja se liikkui. 

Samaan tapaan olemme siirrelleet vanhaa puuliettä kuormalavalta toiselle, tosin silloin kiskojen virkaa ovat toimittaneet laudan palaset.

Mitä tästä opimme; rautakankia tarvitaan aina ja vanhat keinot toimivat edelleen.

2 kommenttia:

  1. Tosi on. Ennen vanhaan oli ihan normijuttu käyttää kaikenlaisia taljoja, pylpyröitä, väkipyöriä ja muita. Nykyään sama tehdään koneella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, mutta kone ei aina ole nopein vaihtoehto. Tämäkin paikka on aika sumpussa ja hankalasti koneella saavutettavissa, vaikka se ei näy kuvassa. Tai no, tietenkin koneita on joka lähtöön, mutta tarkoitan tavanomaisia koneita.

      Poista