24.11.2016

Aina matkassa mukana -pussukka

Preppaajilla, varautujilla ja muilla maailman romahdusta odottavilla on usein omat laukkunsa, joita he pitävät aina mukanaan. Miksei sellaista voisi olla omiin tarpeisiin räätälöitynä muillakin? Itseasiassa uskallan väittää meidän kaikkien tuntevan joukon ihmisiä, jotka ovat varautuneet laukkunsa sisällöllä erilaisiin tilanteisiin.


Varautumisella erilaisiin tilanteisiin en tarkoita ydinsodan syttymistä, vaan arkisempia asioita.  Niitä asioita, joilla voit kohottaa hetkellisesti elämänlaatuasi, säästää muutamia pennosia ja elää vapautuneemmin, koska olet valmistautunut arjen pieniin haasteisiin.

Itselläni kaikki alkoi tarpeen havaitsemisesta. Tutustuin mieheeni ja aloin reissaamaan julkisilla meitä erottavaa sataa kilometriä edes takaisin. Saatoin aamulla kuvitella meneväni omaan kotiini yöksi, mutta illalla löysin itseni mielitietyn luota. Vaikka minulla oli molempien luona hammasharja ja muut  tavarat jotka mahdollistivat elämän kummassakin paikassa hyvin, olivat matkat ongelmat.

Alkuun sitä jaksoi istua noin tunnin matkan rauhassa aloillaan ja haaveilla perille pääsystä, mutta pian huomasin haluavani mukavuuksia. Kaipasin asioita, jotka yleensä aina olivat mukana, mutta tahtoivat helposti jäädä matkasta jos vaihdoin laukkua. Päätin siis koota nämä asiat yhteen pieneen pussukkaan, joka olisi helppo sujauttaa mukaan.

Monitoimipussukan sisältö:

 • rahaa
 • lehtiö
 • kynä
 • tee
 • välipalapatukat
 • kurkkupastillit
 • makeinen
 • nenäliinat 
 • muistitikku
 • hiuslenkit
 • side
 • tamponi
 • korvatulpat
 • heijastinPussukassa ehdottomasti eniten rahansäästöä ovat tuoneet välipalapatukat. Alkuinnostuksen jälkeen ne uppoavat vain nälkään. Käyttämieni välipalapatukoiden hinta pyörii hiukan alle 3 eurossa kappaleelta, mutta ne ovat terveellisempää ja täyttävämpää purtavaa kuin makeiset. Ja niillä saa oikeasti lykättyä nälkää.

Kanssasisaret ovat olleet tyytyväisiä kaikkina niinä kertoina, kun olen tarjonnut heille kuukautissuojia heidän niitä tarvitessa. Oikeat preppaajat laskevat nämä myös ensiapuvälineisiin, sillä osan vammoista voi näillä hoitaa tilapäisesti.

Suurimman ilon tuottaa pussukasta hyvin satunnaisesti löytyneet makeiset. Onpa pari kertaa onnistuttu karkoittamaan eri ihmisten päänkivistys salmiakkipastilleilla. Valitettavasti namuset tahtovat kadota pussukasta aina ensimmäisten tarvikkeiden joukossa.

Aloin kuljettamaan mukanani omaan makuuni sopivia pussiteitä kyllästyttyäni automaattikahviin ja mustaan teehen. Nyt voin luoda nautinnollisen teehetken missä vain. Ja koska usein kannan mukanani termosmukia tarvitsee minun löytää vain kuumaa vettä ja saan nauttia juuri sellaisesta teestä kuin haluan.

Pieni pakkaus nenäliinoja mukana on monesti säästänyt minut vaikealta valinnalta, istuako räkä poskella vai uhmatako junanvessan tuoksuja ja noutaa pala paperia. Nessuilla saa nenän lisäksi pyyhittyä niin suun kuin sotkutkin. Aika harvoin olen näitä loppujen lopuksi tarvinnut, mutta ne kerrat kun olen olen ollut hyvin onnellinen nessupaketistani.

Hiuslenksuja minulla tuntuu olevan kaikkialla ja silti usein päädyn palmikoimaan hiukseni ja jättämään ne ilman lenksua. Ilman näitä pärjäisin varmasti ihan mukavasti, mutta eivät nuo vie paljon tilaa ja joskus muistan niitä käyttääkin.

Rahaa pidän mukanani pienen määrän, pääosin käytän korttia ostoksiini. Muutama euro mahdolliseen bussilippuun ja joku seteli siltä varalta, että tarvitsen käteistä. Kun säntäilee kahden kaupungin väliä ja viettää epäsäännöllistä elämää, voi kauden lataus matkakortista loppua yllättäen ja voin kokemuksesta kertoa, ettei mikään harmita niin, kuin seisominen bussin eteisessä ilman lippua tai käteistä rahaa.

Kynä ja lehtiö toimivat kun haluan raapustella jotain. Kuvassa oleva lehtiö on tarkoitukseen liian pieni. Mukanani on usein myös paperikalenteri ja vihko.

Kurkkupastillit ja korvatulpat ovat harvoin käytössä, mutta molemmat ovat useamman kerran pelastaneet tilanteen.

Muistitikku ei tavallisesti kulje mukanani, mutta viime aikoina olen tarvinnut sitä ja pussukka on mainio paikka pitää mukana tavaroita, joita ei pidä unohtaa kotiin.

Heijastimen lisäsin pussiin vastikään, kaikissa takeissa ja laukuissa pitäisi roikkua heijastin, mutta tuo on niin pieni pitää mukana, ihan kaiken varalta.


Aiemmin pussukassa kulki mukana myös käsirasva ja sen voisin taas lisätä kyytiin.

Itse pussukka on ruma kuin mikä. Nappasin sen kaapin kätköistä tähän käyttöön ja se on alkanut sattumaan omiin silmiini siinä määrin, että sen vaihto esteettisempään lähenee. Pussissa on hyvää sen kosteutta ja likaa hylkivä materiaali, hyvin toimiva vetoketju ja jossain määrin sen kaivelua helpottaa läpinäkyvyys.


Pussukan lisäksi kuljetan usein mukanani termosmukia ja vesipulloa. Näistä kolmesta termosmuki oli ensimmäinen joka alkoi kulkea matkassani. Aamuni kärsivät säännöllisesti aikavääristymistä ja en aina kerennyt juomaan aamukahvia kotona, jouduin siis ottamaan sen mukaan ja nauttimaan kahvini julkisenkulkuneuvon rauhassa.

Vesipulloina minulla oli alkuun erilaisia puolenlitran limu- ja vissypulloja, mutta tuvan hankkimisen myötä tajusin raahaavani juomavettä jatkuvasti mukanani (kaivomme vesi ei tällä hetkellä sovellu juotavaksi) joten päätin panostaa pulloon. Ja kyllä, pullovesissä on eroja, tässä pullossa säilytettyyn veteen ei tule inhaa muovipullon makua vaan vesi on ihanan raikasta.

Ennen kuin sanot, ettei sinulla ole mitään tämän kaltaista, niin kurkkaa käsilaukkuusi, reppuusi, auton hanskalokeroon ja katso olisitko huomaattasi varautunut helpottamaan arkeasi. Mitä sinä kannat mukanasi ja miksi?

14 kommenttia:

 1. Tähän tuli tarttuttua heti, koska on jo ennenkin pitänyt. Mitä oudompia juttujahan sitä tulee kannettua mukana, kaiken tarkoitusta ei oudompi edes ymmärrä :) Jälkipolvi meillä ainakin naureskelee avoimesti äidin kohinoille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun versiosi oli paljon kattavampi, kuin minun :)
   Ja kyllähän noille hymyillä saa, kunhan me saamme pikkuisen hymyillä takaisin kun joku kaipaa jotain kätköistämme ;)

   Poista
 2. Laastaria ja mini victorinox (joka sisältää vain sakset, kynsiviilaan, linkkarin, pinsetit ja hammastikun), ne pitää ainakin löytyä kassista! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Victorinox olisi kyllä tarpeen yllättävän usein. Täytyy kaivella kätköjä, josko semmoisen lisäisin arkea helpottamaan. Loistava vinkki :)

   Poista
 3. Mulla kulkee useimmiten repun vakiovarusteena nappikuulokkeet, huulirasva, kalenteri & kynä sekä pelikortit :D usein myös pieni pullo misellaarivettä ja vanulappuja meikkikriisiä varten sekä termosmuki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappikuulokkeet olisivat kivat, samoin laturi joka tahtoo välillä unohtua kotiin :)

   Poista
 4. Vauvan pyllypyyhkeitä on aina repussa, jotta saa kätensä jotenkuten puhtaaksi, jos ei ole juoksevaa vettä tarjolla. Huuli- ja käsirasva, Buranaa, Panadolia ja terveyssiteet kuuluvat repun vakikalustoon. Tuollainen pussukka pitäisi hankkia, jotta saisi repun jonkinlaiseen järjestykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on noita pyllypyyhkeitä olllut tuvalla kaiken varalta. Mutta koska tavallisesti kuljen kaupungissa ja vesipullo on matkassa, niin olen pärjännyt vesi + nessut yhdistelmällä.

   Suosittelen pussukkaa, sen kun muistaa ottaa matkaan, niin tietää että ainakin osa asioista on mukana helpottamassa elämää :)

   Poista
 5. Jonkinlainen pussukka on itsellänikin aina mukana, mutta nyt huomaan, että sehän kaipaa täydennystä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva kuulla mitä pidät mukanasi :) Itsekin hoksasin muutamia täydennys
   tarpeita kommenteista.

   Poista
 6. Loistava idea! Tämä olisi niin helppo siirtää sitten käsilaukusta toiseen. Täytyypäs alkaa rakentamaan omaa pussukkaa.

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa Minttu, tämä helpottaa laukun vaihtoa. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä pussukkaasi tuli :)

   Poista
 7. Neoamisept puyhkeet, tulitikut ja kookosöljyllä öljytyt vanulaput, joilla syttyy nuotio jne. Sekä poistuu meikki ja moni muu jutska, lika jne.mulla Matcha tee ja decafe luomuna clipperiltä -aina❣️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Nuo kookoslaput etenkin alkoivat kiinnostaa, kiitos vinkistä.

   Poista