11.3.2017

Katukiveyksen teko brittiläiseen tapaan

Olen aina ihaillut katukiveyksiä, niiden huoliteltua muotoa. Mielessäni olen aprikoinut, kuinka suuren työn takana säännöllinen katukiveys on. Lokakuinen vierailu Lontoossa avasi silmäni; kaikki ei ole sitä miksi sen luulee.Minun oli pakko taltioida kännykällä, kuinka siisti kiveys syntyy käden käänteessä. Jippona oli se, ettei mitään kiviä ollut, oli muotti joka jätti katukivien kuvat massaan. Ei siis ihme, että katukiveykset näyttivät niin huolitelluilta.
Ja tässä näette lopputuloksen; siistiä ja huoliteltua. Jäin miettimään, voisimmeko tarvita tätä tietoa myöhemmin ja miten me voisimme sitä soveltaa omiin tarpeisiimme? Voisimmeko ehkä joskus valaa samalla idealla laattoja pihaamme?


7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Höynäytti täysin tämmöistä tavallista tallaajaa tuo jälki :D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen menetelmä. Mitähän tuon ohuen sementtikerroksen alla on käytetty, näytti kuvissa kovin tummalta? Tuolla ei vissiin routa heilauttele niin pahasti kuin täällä pohjoisessa, niin isommatkin alat voivat olla yhtenäistä laattaa, arvelen. Pienemmässä mittakaavassa voisi varmasti täälläkin onnistua, jos tuollaisen muotin jostain löytäisi - pohtii kivimiehen vaimo...pitääpä haastatella tuota asiasta teitävämpää osapuolta, onko täällä jo kokeiltukin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FB:ssä oli keskustelua aiheesta ja tämän kaltainen menetelmä on meilläkin käytössä. Aine taisi olla leimabetonia ja erilaisia muotteja ja leimoja on erilaisia. Meillähän nuo perustukset pitäisi tehdä huolella ja silti rakosiin menevä vesi jäätyessään rikkoo ajan kanssa betonin.

   Joku ehdotti tähän niksibetonia (siinä on vaatesuikaleita tms mukana) mutta en tiedä miten se muutenkaan toimii :)

   Toki oikea kiveys on aina oikea kiveys ja nämä betoniset ovat omanlaisiaan luomuksia.

   Poista
  2. Niin ja sementin alla tulkitsin olevan ihan asfaltia.

   Poista
  3. Ainakin Linnanmäellä on kuulemma tuolla tekniikalla tehty "kivetyksiä". Ovat kuulemma hienon näköisiä :)

   Poista
 3. Kiitos tiedosta, täytyy pitää silmät auki, kun sinne eksyy seuraavan kerran :)

  VastaaPoista