9.12.2017

3 apuvälinettä flunssaisen olon parantamiseksi

Flunssa, vilustuminen, nuha, yskä, allergia ja mitä näitä vaivoja nyt voi ollakaan. Niihin kaikkiin voi kokeilla myös lääkkeettömiä helpotuskeinoja. Näitä tuotteita yhdistää se, että hankinnan jälkeen niitä on edullista käyttää. Lisäksi niissä kaikissa vaikuttavana aineena on suola. Suola tappaa bakteereita ja hankaloittaa niiden elämää.


NHS-Vesipiippu


NHS-Vesipiippu

Tähän vesipiippuun törmäsin ensimmäistä kertaa luennolla, jossa käsiteltiin äänityöläisen apuvälineitä. Monet puhujat ja laulajat käyttävät NHS-vesipiippua äänihuulten hoitoon. Se helpottaa esimerkiksi äänen käheyttä. Vesipiipusta voi olla apua kröhässä, yskiminen ja rykiminen saattavat rauhoittua sen kostuttavan vaikutuksen vuoksi.

Vesipiipussa voi käyttää joko pelkkää vettä tai suolavettä. Piippuun laitetaan vähän vettä ja sen läpi imetään ilmaa. Tällöin piipussa oleva vesi pisaroituu ja leviää nieluun, äänihuulille ja kurkkuun. Piippua ja sen sisältämää vettä voi lämmittää kuumassa vesihauteessa, jotta piipussa oleva vesi myös höyrystyisi ja leviäisi näin tehokkaammin.

HUS on julkaissut YouTube-kanavallaan videon vesipiipun käytöstä.
Ääniluotsin sivulla kerrotaan äänenhuollosta.

Suolapiippu


Suolapiippu

Kuvassa oleva suolapiippu on valmiiksi ladattu ja sen kestää noin puolen vuoden käyttöä, jonka jälkeen se pitää uusia. Piipussa on suola valmiina ja se on heti käyttövalmis.

Sanotaan, että suolapiipun läpi hengitettäessä sen mikroskooppisen pienet suolakiteet päätyvät hengityselimiin, jossa ne huoltavat ja hoitavat hengityselimiä. Suolapiippua käytetään niin, että sisään hengitys tapahtuu piipun kautta ja ulos hengitys tapahtuu nenän kautta. Tällöin nenään joutuvat pienen pienet suolakiteet voivat helpottaa nuhaista nenää.

Suolapiipusta voi olla apua myös homeoireisiin.

Allergia- ja astmaliitto on julkaissut videon suolapiipun käytöstä YouTube-kanavallaan.

Nenäkannu


Nenäkannu

Nenähuuhtelu ei ole uusi asia, sitä on tehty maailmalla tuhansia vuosia. Sitä käytetään paitsi flunssaan, poskiontelontulehduksiin, siitepölyallergiaan kuin kuorsaamisen ehkäisyyn. Osaan se toimii tehokkaammin kuin osaan.

Suolan määrä ja veden lämpötila vaikuttavat kannutuksen mukavuuteen. Oikea suolapitoisuus ja vedenlämpötila neuvotaan nenäkannun ohjeissa ja niitä kannattaa noudattaa, näin hoito on miellyttävämpää.

Mikäli vierastat nenäkannun käyttöä on apteekista saatavilla erilaisia suolavesisumutteita ajamaan samaa asiaa.

Allergia- ja astmaliitto on julkaissut videon nenäkannun käytöstä YouTube-kanavallaan.

Merisuola on monikäyttöinen aine


Kaikissa hoidoissa kannattaa noudattaa kohtuutta, liika on liikaa. Ihmisen ei pidä kyllästää itseään liikaa suolalla, sillä sekin voi ärsyttää kehoa ja aiheuttaa oireita. Näitä kolmea tuotetta voi käyttää myös täydentävä hoitomuotona erilaisissa kroonisissa vaivoissa, muiden keinojen ohella.

Kaikki nämä tuotteet kannattaa puhdistaa ja säilyttää ohjeiden mukaisesti, näin niistä on iloa pitkäksi aikaa.

Kotivara


Kotivaralla tarkoitetaan ruoan ja juoman lisäksi myös muita tarvikkeita. Nämä itsehoitotuotteet (ja suola) on hyvä hankkia valmiiksi kaappiin, niin kipeänä ei näiden vuoksi tarvitse raahautua ihmisten ilmoille. Lisäksi niiden käyttöä kannattaa kokeilla ainakin kerran heti hankinnan jälkeen. Flunssaisena olo on usein pöppöröinen ja kynnys kokeilla mitään uutta voi olla laskenut.

Meillä nenäkannu ostettiin kotiin kymmenen vuotta sitten ja se on edelleen kuin uusi, ahkerasta käytöstä huolimatta. Nämä muut tuotteet hankimme vasta tänä syksynä ja niistä saatu lyhyt kokemus on myöskin hyvä.

Olen kertonut miten yksi korvatulehdus romautti toimintakykyni ja sai minut ymmärtämään, miten avuttomaksi saatan joutua pienen sairastumisen vuoksi. Kokemus sai minut arvostamaan paitsi läheisteni apua, myös miettimään kotivaraa uudelta näkökannalta. Pieni ennakointi voi tehdä oman elämän miellyttävämmäksi.

Taloudellisuus

Nämä tuotteet ovat pitkäikäisiä ja vaativat toimiakseen suolaa. Nenäkannuun ja vesipiippuun voi lisätä itse suolaa ja suolapiipun luvataan toimivan 6 kuukautta. Kertaostona näiden hinta voi olla kova, mutta pitkän käyttöikänsä vuoksi ne tulevat ajan kanssa edullisemmiksi. Jokainen vältetty lääkekuuri ja lääkärissä käynti on myös säästöä. 

Mikäli kotivaran tarvikkeita alkaa etsimään ja hankkimaan hyvissä ajoin ennen oikeaa tarvetta, on mahdollisuus etsiä rauhassa edullisin tarjous. Jos mietit millainen oma varautumistasosi on, tee kotivara - varautumistesti

2 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Tuollainen kotivara onkin oikein hyvä juttu! Leppoisaa toista adventtia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotivara on ihan näppärä olla olemassa, samoin jotain flunssan varalle :)
   Ihanaa alkanutta viikkoa.

   Poista