26.12.2017

Kuinka äänet syntyvät


Teimme lasten kanssa uuden tiedeprojektin Leonard de Vriesin Kokeila ja keksi-kirjasta ja saimme aikaan edellistä parempilaatuisen videon. Tällä kertaa perehdyimme siihen, miten ääni syntyy.

Kokeilimme mitä kirjan väite "kaikki äänet syntyvät siitä, että jokin värähtelevä esine saa myös sitä ympäröivän ilman värähtelemään." tarkoittaa. Opimme myös kirjasta, että "mitä nopeammin kappale värähtelee, sitä korkeamman äänen se synnyttää."

Tämä projekti antoi perustietoa jokapäiväisestä asiasta ja oli sen vuoksi tärkeä. Ilman perustietoa on hankalaa omaksua erityisempää osaamista vaativia asioita. Lisäksi tässä kokeessa ei tarvinnut erikoisia välineitä, vaan selvisimme puisella viivoittimella, ruokaveitsellä ja ihmisen kurkulla.
Olen kiinnostunut tämänkaltaisista tarha ja ala-asteikäisille lapsille sopivista kokeista, olisiko sinulla vinkata aiheeseen liittyvää sivustoa, videota tai kirjaa?

10 kommenttia:

 1. Hauska koe! Ihanaa Tapaninpäivää sinulle! P.s. blogissani on käynnissä mukava synttäriarvonta :)

  VastaaPoista
 2. Onpa mukava koe. Varmasti on mieluinen lapsille. Hyvää tapaninpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Uskon, että koe avasi lapsille asiaa hyvin ja meillä oli hauskaa sitä tehdessä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se oli ja uskon kokeen painaneen asian lasten muistiin lähtemättömästi :)

   Poista
 4. Oikein kiva testi tehdä lasten kanssa ja varmasti mieluinen heille. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Voi ihanuus, nuo on sitten jänniä kokeita lapsillekin. Tuollaiset kokeilut/testien teot on sitten mukavaa puuhaa yhdessä ja opettavaista:) Leppoisaa loppuvuotta♥

  VastaaPoista