3.3.2018

Kasvit, jotka muuttivat maailmaa, osa 2

Kasvit, jotka muuttivat maailmaa näyttely University of Oxford Botanic Garden:issa ja nyt vuorossa ovat kasvihuoneesta löytyneet kasvit. Liki kaikki kasvit ovat meille tuttuja arjesta, joten oli mielenkiintoista lukea siitä, miten ne ovat muuttaneet maailmaa.

Tallensin esittelytekstit kameralla ja en kirjoita niitä blogiin auki. Kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla, aivan samalla tavalla siis kuin edellisessä kirjoituksessa.

Tästä portista kuljimme kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarha on muurien ympäröivä, aivan kuten puutarha lapsuuteni Salainen puutarha-kirjassa.


Tämä yhdyskäytävä yhdisti kasvit, jotka muuttivat maailman, sekä kaktuspuutarhan.


Ja tästä se alkaa, huone jossa maailmaa muuttaneet kasvit sijaitsivat.

Kaneli
Kaneli ei itseasiassa kuulunut näyttelyn kasveihin, mutta tuo keittiön tuttu mauste piti ikuistaa. Nyt siis itse asiaan.

Puuvilla
 Puuvillan asema vaateteollisuudessa on vahva, vaikka sen historiaan ja nykyisyyteen kuuluu tahroja, on sen suosio edelleen kova. Täytyy sanoa, että näyttelyn kasvi oli hyvin vaatimaton.

Kaakao
Kaakao on asioita, joista olen onnellinen, joskus jopa äärimmäisen onnellinen.


Ja kaakaon perään on hyvä hehkuttaa kahvia. Kahvipensaita näkyy jonkin verran julkisissa tiloissa ruukuissa kasvamassa. En tiedä miten hyvin ne saa täällä tuottamaan satoa, uskoisin sen kuitenkin olevan heikko.


Tiedättehän sanonnan; mennä niin kauas, kuin pippuri kasvaa. No se paikka on täällä ja eipä tämä ollut lainkaan hupsumpi paikka käydä.

Pippuri
 Tämä kyseinen pippuri oli ihanan rehevä ja vihreä, todella näyttävä kasvi. En tiedä millaiseksi kuvittelin pippurin, mutta jostain syystä hämmennyin sen nähdessäni. Näin vähän siis tiesin ruoasta, jota syön säännöllisesti.
Kumipuu oli näyttävä, se kohosi kasvihuoneessa korkeuksiin. Puuta oli hämmentävä katsoa, sitä sai tiirailla pää kenossa ja silti se jäi jotenkin kaukaiseksi :D

Rubber

Sugar cane
Sokeriruoko oli vaatimattoman näköinen, luonnossa tai toiseen vuoden aikaan tämä on varmasti paljon näyttävämpi kasvi. Ymmärrän tilan ahtauden, mutta olihan tämmöinen orpo kasvi hyvin orpo. Siitä olisi saanut ehkä oikeamman kuvan, jos niitä olisi ollut runsaammin esillä.


Rehellisyyden nimissä tämä osa näyttelyä ei sykähdyttänyt samalla tavalla, kuin ulkona ollut osio. Syy lienee yksinkertaisesti se, etteivät nämä kasvit tule kyseeseen omia viljelyksiä miettiessä. 
Käy kurkkaamassa täältä nuo avomaan kasvit, jotka saivat minut innostumaan ja lumoutumaan niiden loppusyksyn kauneudesta. Vinkit siitä mitä muuta tehdä Oxfordissa, missä majoittua ja syödä löytyvät puolestaan Tsajut-blogista.

12 kommenttia:

 1. Upea näyttely ja puutarha. Pääsisinpä tuolla joskus käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli upea! Suosittelen paikkaa, sinne ei mene kuin tunti Lontoosta.

   Poista
 2. Oi mikä paikka, tuolla olisi kyllä niin paljon nähtävää ja ihasteltavaa:) Niin tuiki tärkeitä kasveja, Täälläkin ollaan kaakaosta niin onnellisia, sitä on juuri lämpöisenä kupissa:) Aurinkoista viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Upea paikka ja paljon nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, tuskin maltan odottaa seuraavaa vierailua tuonne. Pääsen käymään tuolla kesällä ja odotan vierailulta paljon :)

   Poista
 4. Mielenkiintoista! Pippuri oli itsellekin yllätys, kuvittelin myös jotain muuta (mutta mitä, sitä en osaa sanoa! 😀)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pippuri ei näytä jotenkin pippurilta :D
   Kumma, miten jostain asioista on ennakkokuva, joka on aivan tuulesta temmattu...

   Poista
 5. Hyvin mielenkiintoinen ja käymisen arvoinen paikka!

  VastaaPoista