10.3.2018

Sananlaskujen siivittämää
Kaikenlaista puuhatessa on ajatuksilla joskus aikaa lentää. Multaa kärrätessä, lapiota heiluttaessa tai hirsiä vedellessä kannellessa ajatukset kiepahtavat urakkaan. Urakka levittäytyy eteemme valtaisana. Oikeastaan nyt vasta kun olemme kunnolla päässeet vauhtiin ymmärrän sen suuruuden.

romut, kaaos
Ostimme paikan tavaroineen

Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Meistä se olen minä joka löytää, sillä tuo toinen korjaa asiat paikalleen heti, siistii jäljet ja laittaa kaiken kuntoon. Kieltämättä on ollut ihanaa toivottaa vieraita tervetulleeksi työmaallemme, kun paikka ei näytä raksalta vaan se on siisti. Tosin remonttimme siisteys on saanut vieraat varmasti aprikoimaan juksaammeko heitä hikisillä remontti tarinoillamme kun kaikki näyttää niin somalta...

Tätä postausta varten koetin etsiä kuvia risukasoista tai muista, mutta eipä niitä ole tullut ikuistettua työntuoksinassa. Sen sijaan löysin kuvia paikasta ajalta, jolloin sen ostimme. Ostimme paikan tavaroineen ja perkaamisessa on mennyt oma aikansa. Tästä olen kertonut aiemmin blogissa.

sananlasku kissasta


Vaikka sanotaan, ettei se hiiri löydä tietään makaavan kissan suuhun, niin ei se tahdo löytää aina liiaksi ahertavan remppaäijän kitusiinkaan. Toistuvasti suurimmat ongelmat meillä ovat olleet ruokailuun liittyviä. Molemmat uppoavat touhuihinsa ja yhtäkkiä onkin tuntea siitä, kun kamala nälkä iski ja tarkoitus oli aivan kohta, ihan just, hankkia sapuskaa. Onnettoman ruokailuorganisointimme vuoksi olemme viime kesänä puputtaneet enemmän riisikakkuja kuin koskaan ennen tai mitä haluamme tulevaisuudessa syödä.

beetroot-kyltti
Atlantic Collegen puutarha

Kissanainen minussa koetti olla ahkera pellolla, mutta luonto päätti toisin ja sato jäi onnettomaksi. Viime vuoden panostus yhdessä hyisen sään kanssa ei tuottanut toivotunlaista tulosta. Itseasiassa epäonnistumisen suuruus sai minut hetkittäin epäilemään koko touhun mielekkyyttä.Ja loppuun se totinen totuus; ei tekevältä työ lopu. Sitä mukaan kun saamme valmista keksii sadistiset luonteemme lisää kohteita joita voisi ihan vähän, ohimennen, pikkuisen vain, laitella kuntoon/rakentaa/ehostaa/hankkia lisäriesaksi. Mutta tiedättekö, olen ollut onnellinen noina työntäyteisinä hetkinä. Raittiissa ulkoilmassa on pakko olla jotain, joka saa humaltumaan onnesta.

Mikä sananlasku kuvaa sinun touhujasi parhaiten tai mistä ammennat voimaa?

12 kommenttia:

 1. Hauska postaus ja osuvat sanonnat:) Ahkeria olette, Harmi kun viime kesänä oli niin surkea kesä ja jäi sato huonoksi..nyt jo laitetaan peukut pystyyn ja toivotaan, että tulisi mahdollisiman hieno ja hyvä satoinen kesä! Täällä käytetään usein sanontaa "Ei raha puissa kasva..:)" Ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen havainnut, ettei se raha puussa kasva, meillä sitä rahaa menee paljon puuhun = rakennustarpeisiin :D

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kiva postaus ja osuvia sananlaskuja :). Mulla tulee mieleen tällä hetkellä "työ tekijäänsä kiittää" vaikka oikeasti en oo saanut mitään oikein aikaiseksi, ehkä sekin päivä vielä koittaa. Mukavia kevätpuhteita sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi pitänyt muistaa, se olisi ollut loistava lopetus postaukseen. Kiitos Sari ja ihanaa kevättä :)

   Poista
 3. On kyllä justiinsa näin! Muistakaa kuitenkin lepäillä työn touhun lomassa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on lepäilty ja nyt sormet syyhyävät taas työn pariin :)

   Poista
 4. Kivoja sanontoja :) Hauska postaus! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 5. Meillä kun on ollut muutan vuoden samanlaista touhua niin sisällä kuin ulkona . Ruuan suhteen minä teen aina keiton valmiiksi kun menemme viikonloppuna mökille ja se syödään päivällä ja illalla noin seitsemän maissa syödään toinen ruoka. Grillataan paljon ja savustetaan. Savustus vaatii tosin ensin sen alku valmistuksen, mutta senjälkeen se valmistuu itsestään. Paljon ollaan myös tehty ja kun asutaan vielä toisessa paikassa puuhaa riittää . Mutta ymmärrän hyvin kun uppoutuu työhön ja kun sen sitten lopettaa ja käy pesulla on ihan naatti ei meina riittää enää enerkiaa edes ruokailuun. Mutta ihanaa on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin mistä puhut :) Meilläkin on monesti keittoa mukana ja toinen hitti on nuotioperunat. Tuvalla emme ole vielä kertaakaan savustaneet, sitä teemme Saimaalla.

   Poista