14.4.2018

Muistoja blogin alkuvuosilta

Ajattelin nostaa muutaman arkistojen aarteen uudelleen esille. Kulunut viikko on ollut kiireinen ja rankka. Aivot yksinkertaisesti kieltäytyvät tuottamasta sellaista tekstiä kuin haluaisin. Onneksi tämän blogin historiasta löytyy luettavaa.Blogi perustettiin alunperin esikoiseni Miinan ja minun yhteydenpitoon Miinan muutettua Walesiin sisäoppilaitokseen. Hän opiskeli Walesissa 2 vuotta ja sen ajan kirjoittelimme blogiin toisillemme ja läheisille kuulumisia, ajatuksia ja asioita joita halusimme toistemme tietävän.

Lapsillani on ikäeroa yli 20 vuotta. Olin siis aikoinani teiniäiti. Olen kirjoittanut aiheesta blogiin pariin kertaan:
Kirjoitin ajatuksiani teiniäitiydestä.
Kirjoitin teiniäitiydestä kirjeen Walesissa asuvalle esikoiselleni Rovaniemen teiniäiti-kohun innoittamana.

Kirjasin lapselleni ylös mummoni muistoja entisaikojen Helsingistä ja elämästä siellä.


Opiskelu Walesissa hyvin kansainvälisessä sisäoppilaitoksessa sai Miinan kirjoittamaan useampia ajatuksia herättäviä pohdintoja:

Miinan kertomus ystävästään Jasminista. "Mitä sanotaan ystävälle, joka pelkää perheensä räjähtäneen taivaalle poliittisena pelinappulana?"

Miinan ajatuksia yhdessä kotimaassa kasvamisesta.

Miinan muutettu Walesiin sisäoppilaitokseen lukion toisella luokalla, sai hän paljon uusia ystäviä. Osan elämä poikkesi paljon omasta elämästämme hätkähdyttyvän paljon. Uskonto oli aivan erilaisessa osassa, kuin meillä. "Kerroit valheidesi verkosta. Kerroit, että jos ne siellä kotona tietäisivät, eivät ne hyväksyisi. Kieltäisivät, ensin teot ja sitten sinut. Järkytyin. Kyse ei ollut edes vakavista yleisesti paheellisina pidetyistä teoista, vaan väärässä paikassa pestystä haarukasta ja valojen päälle laittamisesta vääränä päivänä. Selitit, että kyse ei ole järjestä ja logiikasta, vaan uskosta uskon takia."  Lue täältä lisää.


Nykyisiä aiheita sivusi kirjoitus Atlantic Collegen eli Miinan entisen walesilaisen koulun viljelyksistä  tässä postauksessa.


Olen todella tyytyväinen, kun päätimme kirjoitella toisillemme niinä kahtena vuotena, kun Miina asui Walesissa. Tavallaan harmittaa, että hänen muutettua Englantiin kävi Miinan elämä niin kiireiseksi, että toisillemme kirjoittelu jäi.

Ensi viikolla palaan taas nykyisten aiheiden pariin. Jos haluat kysyä lukiota vastaavasta ib-tutkinnosta ja UWC:sta, niin vastaamme Miinan kanssa mielellämme :)
8 kommenttia:

 1. Ompas ihana alku ollut blogillasi :) Tosi mainio idea!

  VastaaPoista
 2. Mitä Miina tekee nykyään? Käykö hän joskus Suomessa vai onko niin kansainvälistynyt ettei käy? Toivottavasti joskus vierailee teillä. Kiinnostaa kun seurasin silloin kirjoittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miina opiskelee viimeistä vuotta lakia yliopistossa Englannissa. Hän on kirjoittanut jonkun verran ruokapaikka vinkkejä Tsajut-blogiin (www.tsajut.blogspot.fi) mutta muuten bloggaaminen on jäänyt opiskelun kiireiden vuoksi.

   Miina käy Suomessa aina kun se on mahdollista ja on itseasiassa parhaillaan viettämässä täällä pidennettyä viikonloppua :)

   Täytyy kysyä, jos hän loppukokeiden jälkeen kirjoittaisi jonkun jutun, olen kaivannut itsekin hänen postauksiaan, ne ovat kuitenkin eri asia kuin puhua samoista asioista :)

   Poista
 3. Minuakin kiinnostaa, mitä Miinalle nykyään kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miina haki Englantiin yliopistoon, koska kirjoitukset Walesissa olivat niin myöhään, ettei aikaa lukea Suomen pääsykokeisiin ollut. Hän pääsi lukemaan lakia ja on edelleen hyvin kiinnostunut ihmisoikeuksista. Seuraavaksi hänellä on ajatuksena muutama työntäyteinen vuosi ja sitten ilmeisesti takaisin koulunpenkille.

   Miina viihtyy maailmalla hyvin, mutta onneksi hän tuntuu edelleen viihtyvän Suomessakin. Toivon, että hänellä on mahdollisuus oleskella tulevaisuudessa niin paljon Suomessa, kuin hän haluaa :)

   Poista
 4. Oi olipa kiva kuulla blogisi alkuajoista ja tuohan on aivan ihana tapa ollut pitää yhteyttä! Varmasti on puolin ja toisin helpottanut myös sitä ikävää kun on saanut toisilleen kirjoitella kuulumisia♥ Tsemppiä Miinalle opintoihin ja hyvää alkanutta kevättä teille kaikille♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos Päde. Toisillemme kirjoittelu oli mukavaa ja sillä tavoin sai kerrottua ihan eri tavalla omasta arjestaan ja ajatuksistaan :)

  VastaaPoista