19.5.2018

Saunatuvan hyötytarhan kevätSyksyllä saunan edusta koki suuren muutoksen. Vanha villiintynyt juhannusruusu nostettiin ylös ja saunan edusta myllerrettiin salaojituksen vuoksi kokonaan uusiksi. Saunan eteen istutettiin takaisin juhannusruusua, mutta sen lisäksi siihen istutettiin kaksi pilariomenapuuta, Senator ja Dzin, ruusukvitteni Sirius, sekä erilaisia kukkasipuleita ja pihalta löytyneitä kuunliljoja.Taapero on ihastunut hamppukatteeseen ja hän kauhoo sitä onnessaan hiekoitukselle. Vaalea kate tummalla hiekoituksella on hänen mieleensä. Äitinsä ei ole niin ihastunut katteen levitykseen.

Mutta asiaan. Kivikasa jököttää edelleen rumana saunan kulmalla. Istutusalue on jokseenkin ankea ja pliisu. Kukat eivät oikein tule esille hamppukatetta vasten. Omaan silmääni käy rumana pilariomenoiden tukipuut, mutta koetan oppia sietämään niitä. Ylimääräinen kuusitolppa ohjaa meitä kiertämään istutusalue sopivan matkan päästä. Taustalle jäänyt kuusitolppa on jäänyt talvisuojauksesta ja se pitäisi napata pois.Pilariomenapuut ja ruusukvitteni talvehtivat hyvin, juhannusruususta en osaa vielä sanoa. Sipuleina istutetut kukat ovat nousseet mukavasti ja osa on alkanut jo kukkimaan.

Vähän mielessä kaihertaa, onko tämä sittenkään hyvä näin? Olisiko paikka pitänyt varata kokonaan juhannusruusulle? Tuleeko tästä hyvä? Miksi tänä on niin vaisun oloinen? Mahtuuko kaikki tähän sitten lopulta? Laitanko tähän sitä kuukausimansikkaa vai jotain muuta?Siihen olen tyytyväinen, että sain tähän penkkiin keväällä kukkivia kukkia ja niitä aion lisätä taas syksyllä. Tarkoituksenani on istuttaa erilaisia kukkia ympäri pihaa ja olen lähtenyt urakkaan kevään kukkijoilla. Seuraavaksi pihaan pitää lisätä syksyllä kukkivia kukkia. Ja sitten paneutua niihin keskikesällä kukkiviin.Nämä kuvat on otettu 12-13.5. Äitienpäivä viikonloppuna. Viikonloppu oli huikea, kevät eteni silmissä.

Ruusukvitteni

Tästä pääset lukemaan jutun syksyllä toteutetusta muutoksesta, sekä näet ennen ja jälkeen kuvat.

12 kommenttia:

 1. Kävin katsomassa tuota syksyn postaustasi, aikamoinen muutos on tapahtunut. Varmasti on hyvä muutos. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Muutos on suuri ja silmän siihen tottuminen vie aikaa. Ihanaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Siitä tulee varmasti hyvä, kun kevät etenee ja istutukset kasvavat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hätäilen vain kun nykyhetki ei vastaa täysin ajatuksiani :)

   Poista
 3. Minustakin omassa pihassa näyttää keväällä hieman vaisulta, mutta kun kasvu etenee, hämmästeleekin näkymän runsautta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon tässäkin tapauksessa käyvän samoin. Ja ainakin ruusukvittenin pitäisi kasvaa isoksi ja reheväksi, jolloin näkymä muuttuu :)

   Poista
 4. Tuo hamppukate kiinnostaa kovasti. Onko sulla pidemmältä ajalta kokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime ja tämä kesä on mennyt hamppukatteen kanssa. Viime kesäinen oli hyvää ja todella karkeaa, tämän vuotinen ei pysy aloillaan esimerkiksi kastellessa. Eli viime vuotista voisin suositella, tämän vuotinen vielä mietityttää. Viime vuonna taisimme tilata karkeaa katetta, jota ei enää ole. Kannattaa harkita myös sitä eläintenkuivikkeeksi tarkoitettua, en tiedä voiko se olla kamalan paljon huonompaa kuin tuo pieni silppu, jota tänä vuonna myyvät. Ja kannattaa varautua odottamaan toimitusta jonkun aikaa.

   Poista
  2. Okei, kiitos tiedosta, minäpä alan kyylätä tarjontaa.
   Kotivaaraska

   Poista
  3. Olisi mukava kuulla mielipiteesi, kun saat sen kokeiluun :)

   Poista
 5. Kyllä siitä tulee ihan varmasti hyvä. Kannattaa varmaankin maltilla lisätä ja katsoa pikku hiljaa, miten nyt istutetut lähtevät kasvamaan. Juhannusruusu on kyllä yksi suosikeistani myös, mutta villiintyneenä ei välttämättä niin kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu oli huikea kukkiessaan ja en olisi varmaan vielä raaskinut käydä sen kimppuun, ellemme olisi salaojitusurakassamme edenneet saunatuvan luo. Maltti ja pikkuhiljaa eteneminen ovat hyviä vinkkejä, mutta niin hankalia noudattaa ;)

   Poista