23.5.2018

Tervetuloa kevät ja kesä

Tämä postaus on osa Blogisisarten tervetuloa kevät ja kesä-sarjaa

Tänä vuonna kevät ja kesä saapuivat käsi kädessä. Kaikki tapahtui yhdessä humauksessa. Ensin talvi ja lumi tuntuivat pysyvän seuranamme ikuisuuden ja sitten yht'äkkiä olikin kevät. Se sai pasmat sekaisin. Se sai elämän sekaisin.


Olisi pitänyt kitkeä, kuopsuttaa, laittaa ja puuhata. Mutta me matkasimme Tammisaareen lomailemaan. Irtauduimme arjesta. Ja sen jälkeen olemme puhuneet, puhuneet ja puhuneet. Koko pitkän talven olimme aloittaneet keskusteluja, keränneet aiheita joista pitäisi puhua, joihin pitäisi reagoida. Ja kevään tullen sanat alkoivat pulppuamaan. Ne solisivat huuliltamme.

Moni ilmassa roikkunut asia alkoi selkiytymään. Teimme ratkaisuja. Vedimme suuntaviivoja. Päätimme mitä asioita alamme suunnittelemaan ja toteuttamaan ja mitkä jäävät sivuun.Eivät ne kaikki olleet mitään suuria asioita, osa oli hyvinkin pieniä. Toisaalta joskus ne hyvin pienet asiat saattavat olla sellaisia, jotka hiertävät arjessa, tekevät siitä tahmeammin etenevän. Ja joskus ne suurilta tuntuvat asiat paljastuvat tarkastelussa pieniksi.

Nyt meillä on suunnitelmat esimerkiksi siitä, mihin keskitymme kesällä, miten hoidamme taaperon siihen saakka kunnes hän on 2 vuotta, aiommeko tehdä herukkamehua ja millaista se olisi. Näiden lisäksi olemme tarkastelleet vuosibudjettiamme ja todenneet sen tarvitsevan lisäviilausta.

Suuria ja pieniä suunnitelmia ja päätöksiä syntyi samalla vimmalla kuin kevät eteni. Joitain kesken olleita asioita saatiin valmiiksi ja uusia hyvälle alulle. Tämä kuulostaa kepeältä ja helpolta, mutta sitä se ei ainakaan minulle ollut.

Osa asioista oli sellaisia, joiden kohdalla piti miettiä omaa arvomaailmaansa tai jaksamistaan. Päätimme, ettei taapero mene päivähoitoon alle 2-vuotiaana. Tämä on yksi asia jota pohdimme monelta eri kantilta. Näillä näkymin meillä on mahdollisuus järjestää asiat niin, että taaperon kotihoito onnistuu.Meille kevät on ollut pieni matka itseemme, toiveisiimme, tulevaisuuden haaveisiimme. Matka on vasta alussa ja tämän vuoden aikana olisi tarkoitus vetää pidempiaikaisia suuntaviivoja elämällemme. Olen oikeastaan aika innoissani asiasta.


Eilen aiheesta kirjoitti Käsintehtyä ja kaunista, joka julkaisin kesän bucketlistinsa
ja huomenna samasta aiheesta julkaisee Koruna

Muihin kirjoituksiin linkit löytyvät Kahden talon väkeä-blogista tai hastagilla #tervetuloakevätjakesä

18 kommenttia:

 1. Pysähtäminen ja asioiden pohtiminen tekee välillä terää - silloin monesti huomaa ne pienetkin asiat, jotka ovat hyvin ja tuovat iloa elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihanasti ja viisaasti sanottu, kiitos Mira <3

   Poista
 2. Kevät ja kesä tosiaan tuli käsikädessä, tajusin sen vasta kuin luin sen nyt! Joskus tosiaan on hyvä pysähtyä eikä vain paahtaa kuin päätön kana 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen paahtamiseen vain jää jotenkin koukkuun ja hetkellinen pysähtyminen ja asioiden funtsiminen tuntuu vaikealta. Olen tyytyväinen, että olemme saaneet keskusteltua haaveistamme ja jatkamme suunnittelua vielä syksyllä :)

   Poista
 3. Kivaa pohdintaa, tykkään tavastasi kirjoittaa! Iloisia ja aurinkoisia kesäpäiviä teille!

  VastaaPoista
 4. Hyvää pohdintaa! Ja se on kyllä hyvä toteamus, että tämä hetki on vain se mitä meillä on. Pitää olla kiitollinen jokaisesta päivästä ja hetkestä, koska kaikki voi muuttua jo yhdessä sekunnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lainaus ja valokuva taisivat olla Jyväskyläläisessä leikkipuistossa joskus kymmenisen vuotta sitten. Silti se puhuu asiaa tänäkin päivänä :)
   Viimeinen lauseesi on jotain, joka kannattaisi pitää kiireisen arjen keskellä mielessä <3

   Poista
 5. Kesä todella tuli kuin varkain, toivottavasti jatkuu samaan tahtiin pitkälle syksyyn. Toivottavasti tekin saatte tästä energiaa jatkaa hienosti käyntiin lähtenytttä suunnittelua ja erityisesti toteutusta. Priorisointi ilman pohdintaa ja kokonaisuuden hahmotusta on hankalaa, vaatii paljon puhumista. Teillä se puoli näyttää olevan hallussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirva. Homma on hyvässä alussa, mutta meillä on niin monta projektia ja asiaa kesken, etten vielä uskalla sanoa homman olevan hallussa :D

   Poista
 6. Elämä vaatii joskus pohtimista välillä hieman syvempääkin . Puhuminen on hyvä asia oppia heti suhteen alusta asti. Silloin toinen tietää toisen toiveista ja ajatuksista . Sen me olemme oppineet jo varhain kun kävimme lapsettomuus hoidoissa. Hyvää alkavaa kevättä ja pohdintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitat asiaa, puhuminen kannattaa aloittaa aivan suhteen alussa, niin siitä tulee luonteva osa suhdetta :)
   Ihanaa kesää!

   Poista
 7. Hyvää pohdintaa! Välillä on hyvä jäädä hetkeksi pohtimaan tulevaa, toiveita ja suunnitelmia. Silloin elämästä tulee oman näköinen, eikä se mene ohi kiireen keskellä :)

  https://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttisi sai muistamaan vanhan elokuvan "Kuolleiden runoilijoiden seura" josta vahvasti mieleeni jäi sitaatti:

   "I went to the woods because I wanted to live deliberately. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life."
   "To put to rout all that was not life; and not, when I had come to die, discover that I had not lived.

   Poista
 8. Ei ole yhtään huono ratkaisu karata pahimman hopun keskeltä irti arjesta pitämään pikku tuumaustauko :) Kiitos muistutuksesta, tarvitsisi itsekin pitää kunnon tilannekatsaus ja palaveerata oikein ajan kanssa, miettiä vähän hommien marssijärjestystä ja vetää suuntaviivoja sille, miten toimia nyt ja mitä jättää myöhemmäksi. Taidankin pestä saunan talviteloilta huomenna ja istuttaa isännän sinne perjantaiehtoona palaveriin.

  Ihanaa kesäistä kevättä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Sauna on hyvä paikka puhua, siellä asiat tuntuvat jotenkin aukeavan aivan omalla tavallaan. Ihanaa kevättä teillekin :)

   Poista