9.6.2018

Mehiläinen, Piotr Socha
 Kirja on saatu kustantajalta.

Tämä kirja on makuuni; tietokirja ja lastenkirja samoissa kansissa, maustettuna huikealla kuvituksella. Kirjan kirjoittaja on itse kuvittanut kirjan ja sen huomaa lopputuloksesta; se toimii.

Kenelle

Mehiläinen-kirja on periaatteessa lapsille ja nuorille suunnattu kirja. Kirja sisältää tiukkaa faktaa ja hykerryttävän upean kuvituksen, joten se sopii myös varttuneelle väelle todella hyvin.

Tämän kirjan avulla vanhemmat pelastuvat monilta kyselyikäisten lasten kysymyksiltä sekä tämän kirjan jutuissa on monta yhtymäkohtaa ala-asteen eri opestussisältöihin.

Kirjan kuvitus poikkeaa tavaomaisista kirjojen kuvituksista edukseen. Kuvitusten tyyli miellyttää niin taaperoita, kuin aikuisiakin, kummallekin on kuvissa paljon nähtävää.
Ulkonäkö

Kirjassa on kahdenlaisia aukeamia. Yleisin näkymä aukeamalla on suuria, värikkäitä kuvia, jotka vievät sivuista valtaosan. Näissä sivuissa teksti on alalaidassa. Näiden lisäksi kirjassa on muutama musta-valkoinen sivu, joissa teksti ja kuvat vuorottelevat.

Kirja on suuri 38 x 27,5 cm ja se tekee kirjasta hankalan selattavan. Pienempi lapsi tarvitsee pöydän tai lattian kirjan alle, sillä kirja on liian painava ja hankalan kokoinen pienten käsitellä. Isommat lapset hallitsevat kirjan käsittelyn paremmin, mutta aavistuksen pienempi koko olisi tehnyt kirjasta helpommin käsiteltävän. Tosin suuri koko on edukseen kirjan kuvitusta ihaillessa, Kuvat ovat suuria ja näyttäviä ja niille on tarpeeksi tilaa.


Miksi kirja kannattaisi lukea?

Tähän kirjaan on tiivistetty valtavasti tietoa mehiläisistä ja sen voi tästä omaksua todella mukavalla tavalla. Kirja valottaa mehiläisten historiaa, nykyaikaa, hoitamista ja kertoo miten mehiläiset ovat esiintyneet erilaisissa mytologioissa.

Tällä hetkellä pölyttäjät ovat esillä niiden kohtaamien ongelmien vuoksi ja maailma on huolissaan niiden kohtalosta. Jokaisen olisi hyvä tietää pölyttäjistä ainakin perusasiat. Ylessivistyksen päivittäminen on tämän kirjan avulla nautinnollista.Mehiläinen, Piotr Socha, Nemo
Kirja on aiemmin esitelty myös Harmaa torppa-blogissa.


12 kommenttia:

 1. Todella ihanan näköistä kuvitusta kyllä tässä kirjassa! :) Täytyy yrittää tällainen löytää siinä vaiheessa, kun meillä kiinnostutaan pörriäisistä ja muista; nyt niitä lähinnä pelätään ja kirja jäisi sen vuoksi varmasti lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pörriäiset osaavat olla pelottavia, niillä on kova ääni ja ne liikkuvat vikkelään. Joskus niihin on parasta tutustua omassa rauhassa kirjan sivuilta, jossa ne saa kannen alle piiloon ;)

   Poista
 2. Oi! Itsr pidän myös eniten sellaisista lastenkirjoista jotka ovat samalla tietokirjoja. Tämä kyllä herätti mielenkiintoni! 👌🏽

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella kiva yhdistelmä tietokirjaa, hitusen historiankirjaa ja lastenkirjaa, kannattaa kurkata :)

   Poista
 3. Hauska tietopaketti, ei ehkä ihan vielä meidän pikkuiselle mutta ehkä muutaman vuoden päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kirjassa on kivan isot kuvat, niin sitä voi jo pienempikin katsella. Kannattaa kokeilla, kun isot ja värikkäät kuvat alkavat kiinnostaa.

   Poista
 4. Aivan ihanan näköinen kirja! Ja tärkeä! 🙂👍 Meillä on tänä keväänä pörissyt huolestuttavan vähän.... 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä keväänä kevät oli aika nopea monelle pölyttäjälle ja ne eivät oikein kerinneet mukaan. Syksystä voi myös tulla pölyttäjille haastava, jos niiden ravintokasvit kukkivat liian aikaisin.

   Poista
 5. Huikeaa, että mehiläisistä saa kokonaisen kirjan kirjoitettua 😊 Kiehtovia otuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vielä kevyt ja ohut opus joihinkin aikuisille tarkoitettuihin kirjoihin verrattuna ;)

   Poista